Ett barnboende tvingas stänga efter att det i flera lex-Sarah anmälningar framkommit att barn utsatts för övergrepp och tvång.
Ett barnboende tvingas stänga efter att det i flera lex-Sarah anmälningar framkommit att barn utsatts för övergrepp och tvång. - Foto: Pontus Lundahl/TT & Jessica Gow/TT

Funktionsnedsatta barn utsattes för övergrepp och tvång på boende

Ett boende i Göteborg hade som uppgift att ta hand om funktionsnedsatta barn. I flera anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg framkommer det nu att barnen utsatts för tvång och övergrepp.


Funktionsnedsatta barn på ett boende i Göteborg har vid en rad tillfällen under hösten utsatts för övergrepp, tvång och olika former av bristande bemötande av personalen, skriver Nyhetsbyrån Siren. 

Bilderna du ALDRIG borde dela på ditt barn – sparas och används av pedofiler

Barnboende tvingas stänga efter övergrepp

I en lex Sarah-anmälan sammanfattas nio rapporter om att barnen har fått utstå övergrepp, uppfostrande behandling och hög medicinering.

"Utifrån nio lex Sarah-rapporter har det framkommit att medarbetare vid NN barnboende har använt sig av tvångs- och begränsningsåtgärder, haft brister i bemötande, utfört fysiska övergrepp samt haft ett institutionellt synsätt gentemot barnen på boendet. Konsekvenserna för barnen är att de har haft mindre självbestämmande, fått en hög medicinering, blivit utsatt för uppfostrande behandling samt utsatts för brister i bemötande och tvångs- och begränsningsåtgärder.", enligt anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som Nyheter24 tagit del av.

Det framgår även i anmälan att boendet kommer stänga 2024 för en tids renovering och sedan öppna igen med en annan barngrupp och ny personal.

Här kan du läsa fler nyheter från Nyheter24:

Åldring svalt ihjäl på ålderdomshem – fick sova på madrass tömd på luft

Polis betygsatte kollegors kroppar och ville "göra det i baksätet" – åtal läggs ner

Dement person fick ingen mat – vårdas med livshotande skador

IVO
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!