Nu genomför Postnord en stor förändring.
Nu genomför Postnord en stor förändring. - Foto: Tomas Oneborg/Janerik Henriksson/TT

Postnord försämrar servicen – så påverkas du

Postnord har tidigare ställt krav på att få förlängd leveranstid för brev. Nu genomför företaget en annan stor förändring. Här är orterna som berörs först.


Det stormade rejält kring Postnord efter att koncernchefen Annemarie Gardshol gått ut med ett krav om sänkt krav för postutdelningen. 

Enligt Gardshol klarar Postnord inte de krav som finns i dag, och vill istället vill få fem dagars leveranstid för brev. Kravet fick svenskarna att rasa, och på X svämmade det över av negativa kommentarer. 

Här kan du läsa om kundernas raseri mot Postnords nya krav.

Postnord chockhöjde portot

Den 1 januari höjdes dessutom priset på frimärken. I dag kostar ett vanligt inrikesfrimärke 18 kronor, vilket kan jämföras med att portot för ett vanligt brev låg på 6,50 år 2016. 

Här kan du läsa mer om Postnords chockhöjning av portot.

Postnord vill dela ut paket mer sällan. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tre saker brevbärare stör sig på: “Det var jättekonstigt”

Så sällan vill Postnord dela ut paket

Nu kommer nya förändringar från Postnord, som även det innebär sämre service för svenskarna. 

Det gäller områden med "låga paketvolymer och stora geografiska avstånd", där utdelningen av paket kommer att ske mer sällan, skriver Postnord. Utkörningen kommer i fortsättningen att ske i samband med postutdelningen varannan dag, vilket innebär en halv dags längre leveranstid.

"Målet är att minska kostnaderna för att tillhandahålla den samhällsomfattande posttjänsten och för att minska miljöbelastningen", skriver Postnord.

Först ut i landet är Hässleholm, Markaryd, Osby, Perstorp, Örkelljunga, Östra Göinge, Sundsvall, Kramfors, Härnösand och Timrå, innan det rullas ut i resten av landet. 

Annemarie Gardshols miljonlön – så mycket tjänar Postnords vd

Har du en historia om Postnord du vill dela med dig av? Hör av dig till alma.yttergren@nyheter24.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!