- Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT & Pexels

Tre saker brevbärare stör sig på: “Det var jättekonstigt”

Postnord får ofta kritik och det är brevbärarna som får höra det mesta. Nyheter24 har pratat med Isabelle, brevbärare på Postnord, som berättar tre saker som brevbärare stör sig på.


Isabelle arbetar som brevbärare på Postnord och får höra det ena och det andra under sin arbetsdag. Hon berättar tre saker hon stör sig på.

Detta stör sig hantverkare på hemma hos dig: “De är ju värst!”

Brevbäraren vet inte varför ditt paket inte har kommit fram

Isabelle berättar att det är vanligt att få frågor om var paketen befinner sig på vägen, varför de inte har kommit än och när det kommer. Det blir väldigt störande i längden eftersom brevbärare inte har den informationen. Detsamma gäller den nya ändringen med varannandagsutdelning. 

– Folk klagar på oss om varannandagsutdelning av post men såklart har vi inte någon möjlighet att påverka det, säger Isabelle till Nyheter24.

Postnord chockhöjer portot 2024 – svarar på ilskan

Annemarie Gardshols miljonlön – så mycket tjänar Postnords vd

Får kritik för skadade paket

En annan sak som Isabelle stör sig på är att kunder antar att det är hon som har orsakat skador på paketet.

– När jag delade ut ett paket som fått lite bucklor under transporten till oss och kunden tror att det är jag som har mosat paketet.

Nekad att hämta ut paket

Även brevbärare har privata ärenden att uträtta men Isabelle har upplevt att det har varit svårt att göra när hon har arbetskläderna på sig. 

- En gång skulle jag hämta ut ett paket efter jobbet. Jag blev nästan nekad och personalen blev sur för att jag (i Postnordkläder) skulle hämta ut ett paket. Hon menade att jag borde kunnat hämta ut det själv och att det var jättekonstigt att jag skulle hämta ut det på ett postombud.

Brevbäraren Emilia anmäler Postnord – efter larmet om arbetsmiljön: "De kommer aldrig ge sig"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!