En avdelningschef på Skatteverket vill avskeda en anställd som anses ha "agerat ytterst illojalt".
En avdelningschef på Skatteverket vill avskeda en anställd som anses ha "agerat ytterst illojalt". - Foto: Henrik Montgomery/TT & Anders Wiklund/TT

Skatteverket vill sparka anställd: ”Agerat ytterst illojalt”

En chef på Skatteverket vill sparka en av sina anställda efter att personen "agerat ytterst illojalt" gentemot myndigheten.


En avdelningschef på Skatteverket i Malmö begär att personalansvarsnämnden avskedar en medarbetare som sägs ha agerat "ytterst illojalt". 

Enligt utredningen, som Nyheter24 tagit del av, har mannen bland annat använt tjänstebilar för privata ärenden, vid en rad tillfällen varit i arbetslokalerna på fritiden av oklara skäl och ljugit på flera punkter vid anställningen.

”NN har inte lämnat några godtagbara förklaringar till sitt agerande. Arbetsledningen har vid upprepade tillfällen medvetandegjort NN om hens felaktiga hantering av arbetstid och frånvaro. Trots det har NN fortsatt att uppvisa brister avseende detta”, skriver personalansvarsnämnden i utredningen.

Avdelningschefen vill nu att Skatteverkets personalansvarsnämnd avskedar medarbetaren. Foto: Stella pictures

LISTA: Alla avdrag du kan göra i deklarationen 2024

Ljög om tidigare anställningar

Lögnerna ska ha gällt referenser från tidigare anställningar och att han inte berättade att han är dömd för stölder.

Dessutom har han inte registrerat frånvaro för vård av barn och därmed riskerat att få för hög lön samt ofta varit sen till jobbet.

Kontroller har visat att mannen delvis har varit i säkerhetskänsliga utrymmen av lokalerna på fritiden och att en kompis vid några tillfällen släppts in med tjänstekortet.

Blivit uppsagd från jobbet? Det här gäller – detaljerna i avtalet som avgör

Hade nödraket i arbetsskåpet

Ett överraskande fynd gjordes när den anställda nekade till att ha något privat i arbetsskåpet mer än proteinpulver. Dock visade det sig att det även låg en nödraket i skåpet.

Arbetsuppgifterna har handlat om service och administration.

Pensionär låg 12 timmar på golvet utan mat och omvårdnad

Psykolog uppmanade patient att fantisera om att våldta

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!