Det stora sällskapet åt och drack för drygt 82 000 kronor på Malmökrogen Atmosfär på juldagen – utan att betala. Arkivbild.
Det stora sällskapet åt och drack för drygt 82 000 kronor på Malmökrogen Atmosfär på juldagen – utan att betala. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra häktade efter gigantisk springnota

Fyra personer har häktats för grovt bedrägeri efter den uppmärksammade springnotan på en Malmökrog på juldagen.


De fyra häktade, två män och två kvinnor i åldern 31 till 43 år, är också misstänkta för en rad andra bedrägeribrott. Två av dem är misstänkta för totalt åtta brott.

Det var på juldagskvällen i fjol som sällskapet, totalt 35 personer, åt middag på restaurangen Atmosfär i centrala Malmö för drygt 82 000 kronor. När det var dags att betala reste de sig från bordet och lämnade restaurangen i flera taxibilar, utan att betala.

Övriga misstänkta bedrägeribrott har begåtts i flera olika städer i södra Sverige, bland annat Ängelholm, Varberg, Lund och i Färjestaden på Öland.

— De har varit i involverade i olika grad, säger åklagare Henrik Nordquist om de fyra misstänkta.

Åklagaren ville se dem häktade eftersom han såg en risk för att de annars skulle kunna påverka utredningen. Han ansåg också att det fanns risk för fortsatt brottslig verksamhet.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!