Salmonella i vanlig sallad

Minst fem personer har blivit matförgiftade efter att ha ätit vanlig ruccolasallad från livsmedelsbutiker.


Smittlarm utfärdas efter att salmonella hittats i helt vanlig butikssallad. Det är salmonellasmitta i spansk ruccolasalladen som nu orsakar matförgiftning. Samma salmonellasallad som nyligen drogs tillbaka från butikerna, har på nytt smittat ett antal personer i Stockholmsområdet.

Importören för La Veneta i Helsingborg kallade nyligen tillbaka den ruccolasalladen. Det blir allt vanligare att frukt och grönsaker sprider salmonella. Så många som var sjätte anmäld magsmitta kommer från frukt och grönt, enligt rapporter från Livsmedelsverket.

– Eftersom vi äter alltmer grönsaker och dessutom importerar från allt fler länder ökar nu också antalet matförgiftade av dessa produkter, säger Nina Carnehed på Livsmedelsverket, till Metro.

Smittlarmet avser:

La Veneta-produkter; Wild Rucola, Ekologisk ruccolasallad, Mix herb sallad, Mesclum och Radiccihio-Rucola, rapporterar Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!