Sd polisanmäler kommunalråd för förtal

"Det är väl inte rasistiskt att kalla någon för icke-svensk."


SVEDALA. Efter ett möte där Attendo care och Malmö stad informerade om att Yddinge värdshus ska bli ett boende för ensamkommande flyktingbarn med 28 platser skrev en invånare i Bjeret ett mejl till kommunen om sverigedemokraten Tom Thörnquists agerande under mötet.

Privatpersonen krävde att Svedala kommun skulle ge Sema Soer, som är chef för centrala resursförvaltningen i Malmö stad, en offentlig ursäkt.

På mötet gjorde nämligen Tom Thörnquist ett uttalande till Sema Soer i stil med:

"Du är inte svensk, så du vet inte hur det här går till", skriver Skånskan.

Dagen efter svarar kommunalrådet Gunilla Nordengren (m) på mejlet och skriver bland annat:

"Den inställning och de uttalanden som Tom visade såväl mot de ensamkommande barnen/ungdomarna samt direkta rasistiska uttalande riktat mot en av tjänstemännen från Malmö kommun är så totalt makalöst att jag saknar ord. Det får Tom Thörnquist ensam stå för."

Nordegren påpekar också att invånarna i Svedala kan visa att de inte accepterar sådana uttalanden genom att inte lägga sin röst på sverigedemokraterna nästa val.

När Thörnquist fick reda på vad som hänt polisanmälde han både kommunalrådet och privatpersonen.

– Det är väl inte rasistiskt att kalla någon för icke-svensk. Jag tycker inte att jag använt mig av några rasistiska uttryck överhuvud taget, säger Tom Thörnquist enligt Skånskan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!