Polisen bekräftade för Nyheter24 att Stonehead MC tillhör den "rödvita sfären".
1 av 2
Polisen bekräftade för Nyheter24 att Stonehead MC tillhör den "rödvita sfären". - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /
Stonehead MC:s berättar sin version av vad som hände när polisen slog till mot deras lokal. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
2 av 2
Stonehead MC:s berättar sin version av vad som hände när polisen slog till mot deras lokal. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

MC-gänget rasar mot polisens behandling efter razzian

Stonehead MC berättar om hur de behandlades av polisen.


Gängkrigen i Sverige

De kriminella MC-gängen är många i Sverige. Och den senaste tiden har de bråkat med varandra vid ett flertal tillfällen.

I mitten på augusti var det väldigt nära ett MC-krig mellan Bandidos och HA i Karlstad. Bakgrunden till det upptrappade våldet mellan gängen är en misshandel på strippklubben Maxim där en Bandidosboss fick stryk av Hells Angels. Tre dagar senare kom hämnden när en anhängare till HA blev misshandlad på sin arbetsplats. Polisen kommenterade det hela med att det nu var "1-1" mellan de grovt kriminella gängen. Efter ungefär två veckors kamp kunde polisen konstatera att det lugnat ner sig i Karlstad och någon form av fred hade infunnit sig.

Bandidos chapter i Malmö var också inblandade i en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö i slutet på augusti. Black Cobra ska även de ha befunnit sig på platsen där okänd person ska ha träffats men förts bort med en bil innan polisen kom fram till platsen. Dagen efter sköts en 19-årig medlem ur Black Cobra till döds när han åt vid ett gatukök mitt i centrala Malmö. Den avrättade mannen ska ha befunnit sig på platsen med minst två medlemmar från Outlaws.

Den 6 september utbröt skottlossning och knivslagsmål på en restaurang mitt i Stockholm. Tre personer kördes till sjukhus varav en fortfarande ligger nedsövd. De kriminella gängen Bandidos, Outlaws och Hells Angels med undergruppen Red and white crew tros vara inblandade.

Måndagen den 20 september häktas en 36-årig man med kopplingar till Hells Angels för knivmordet på High Chaparral.

STOCKHOLM. När Södertörnspolisen slog till mot Hells Angels supporterklubb Stoneheads MC förra veckan beskrevs det som att razzian genomfördes med kopplingar till skottlossningen på Ringvägen dagen innan.

Nu ger Stonehead MC sin - och en på många sätt annorlunda - version av händelseförloppet.

"Min hund började skälla, jag förstod direkt att hon skällde på någon som inte skulle vara där. Jag gick ut till henne, som tur var gick hon till mig, för i samma ögonblick svepte en tigersåg igenom stora grinden och kapade av kättingen som höll grinden låst.

Portarna sparkades upp samtidigt som man skrek åt mig att håll i hunden-polis-lägg dig ner-visa händerna. Jag upptäckte då att jag hade minst 10 lasersikten som dansade över mitt huvud och min hund.", skriver MC-klubben i ett pressmeddelande på nättidningen Payback.

När Nyheter24 pratade med Södertörnspolisen informationsansvarige - Hesam Akbari - efter förra veckans razzia bekräftade han att Stonehead MC hade tydliga kopplingar till det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels.

– Ja, så är det. Vi brukar inte vilja nämna namnen då det ger dem onödigt spelrum och ökad kredd som de inte ska ha. Men det har blivit mer klart det senaste året att de tillhör den rödvita sfären, sa Hesam Akbari, till Nyheter24

Hesam Akbari förnekade dock att själva insatsen skulle ha en direkt koppling till det stora slagsmålet på restaurang El Cocodrillo.

Samma kväll som tillslaget genomfördes kablade TV4 Nyheterna ut bilder på bästa sändningstid. I inslaget fick man bland annat se skylten "Support your local Hells Angels Stockholm". Enligt Stonehead MC var det polisens egna bilder som de själva senare läckte till TV4.

"Sen filmade man våra körkort och i direkt anslutning till det våra ansikten, det var ingen som frågade det var bara att göra. Jag pratade med en kvinnlig polis där jag ifrågasatte deras arbete? Trodde att man bekämpade brottslighet och inte skapade kriminella människor samt varför dom tagit med sig en fotograf? Första frågan inget svar, andra frågan var foto för eget bruk som man sen släppte till TV4 som utmålade oss till att ha direkt anslutning till tisdagens händelse samt att man gjort flera vapenbeslag."

Nyheter24 har sökt Stonehead MC genom Peter Schjerva som publicerat uttalandet i nättidningen Payback.

– Stonehead MC vill inte kommentera det här ytterligare, säger Peter Schjerva, till Nyheter24

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Bollebygd: Polisen rapporterar om knivlagen

1 timme sedan
"Stationsvägen, Bollebygd centrum", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.