- Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Polis krävde sex och amfetamin av asylsökande

En 60-årig gränspolis ställs nu inför rätta för att ha krävt sex och droger i utbyte mot asyl.


Tidigare dömd

Den åtalade polisen är dömd sedan tidigare. År 2003 dömdes han för rattfylleri och narkotikabrott.

En avvisningshotad kvinna anmälde att gränspolisen krävt sex av henne, men utredningen lades ner.

Trots ett flertal anmälningar fick mannen aldrig sparken, utan omplacerades bara. Efter de senaste anmälningarna, år 2009 och 2010 beslutade dock ansvarsnämnden att sparka honom.

KÄLLA: Borås Tidning

GÖTEBORG. En 60-årig gränspolis utnyttjade sin arbetsposition till att försöka få sex och droger. Nu ställs han inför rätta. Två kvinnor tog mod till sig och anmälde polisens trakasserier.

"Knulla med mig så hamnar dina papper längst ner i högen"

Efter att kommit i kontakt med kvinnorna via sitt jobb som gränspolis så började trakasserierna. Bland annat med grova sex-sms: "Jag är så kåt, är du?".

Asyl mot amfetamin

Mannen jobbade med att verkställa avvisningar, det var så han kom i kontakt med de båda kvinnorna. Utan uttalad anledning så dök polismannen upp hos den ena kvinnan vars man nyligen utvisats till Litauen. Polisen kom till hennes hem, sa åt henne att fixa amfetamin åt honom och tog henne på brösten. Därefter började han skicka grova sex-sms, skriver GP.

Den andra kvinnans man hade nyligen dömts för grova brott och till utvisning. Kvinnan, som själv riskerade utvisning, ringde polismannen och bad om en dags uppskjutning. Det skulle hon inte ha gjort. Mannen kom hem till henne, plockade upp henne och hennes barn och tog dem på en åktur.

Plötsligt började han tafsa på henne och bad henne om sex.

Snällt och oskyldigt ansikte

Båda kvinnorna chockerades. De tyckte att polisen verkade snäll och godhjärtad. Vilket dessvärre inte stämde. De samlade dock mod till sig och anmälde honom.

I februari i år åtalades mannen och nu ställs han inför rätta. Det har också visat sig att polismannen lider av posttraumatiskt stressyndrom.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!