Mats Melin.
1 av 5
Mats Melin. - Foto: ALL OVER PRESS
2 av 5
- Foto: Gunnar Lundmark / SCANPIX
3 av 5
- Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
4 av 5
- Foto: Ted S. Warren / SCANPIX
5 av 5
- Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Veckans inne- och utelista

VECKA 41: Nyheter24 gräver i veckans nyhetsflöde och skiljer det briljanta från det mindre värdefulla.


Inne och ute enligt Nyheter24

Vad har vi pratat om i veckan? Vilka har stuckit ut? Vem har gjort bort sig? Vad var det egentligen som hände?

Varje vecka sammanfattar vi dagarna som passerat i nyhetsvärlden genom att lista fem personer eller företeelser som är inne och två som är hopplöst ute.

Att tala i termer av "inne" respektive "ute" är något som får fler än oss på redaktionen att minnas det förvirrade 90-talet. Men listningsmetoden står sig fortfarande stark i konkurrensen och det finns få bättre sätt att sammanfatta veckan på. Här är de allra viktigaste under vecka 41:

INNE

1. Erik Hamrén

Förbundskaptenen som vi trodde skulle misslyckas med att ta oss till mästerskapet, som vi nästan gett upp, som spelade fel, som sa fel, som... ja, ni fattar. Vi hade fel och vi är så himla lyckliga över detta. Sverige spelar EM nästa sommar och vi är inne i turneringen med samma självklarhet som Hamrén är inne på listan.

2. Kunga-hånarna

Sveriges musiker är för dåliga på satir. Och detta kanske är över gränsen på en massa plan. Men det är ändå lovvärt med musiker som vågar vara jävligt jobbiga och driver med etablissemanget. Det är liksom inte så vanligt nuförtiden.

3. Mats Melin

Mats "Ica-Jerry" Melin lägger Ica-rocken på hyllan. Han orkar inte riktigt längre men är glad över den tid han haft i rampljuset. Och det är vi också, Melin har varit kul och till och med brutit en del ny mark under sin tid i reklamfilmerna.

4. Lars Ohly

Han har knappast varit framgångsrik som vänsterledare och många tycker att han är en relik från forntiden som representerar omodern politik. Men hans tokdissar mot de partiledare som gav honom presenter under hans sista partiledardebatt var kul. Det kan vi vara överens om. "Här har du en halsduk, Lars." - "Tack, men jag hade hellre sett att du dragit tillbaks din värdelösa politik". Och så vidare. Mycket uppfriskande!

5. Phoenix Jones

Under smeknamnet Phoenix Jones, i en cool superhjältedräkt, bekämpar Benjamin Fodor brottsligheten på Seattles gator. Okej, han verkar ha gått för långt när han grep in med pepparsprej mot ett gäng i ett fall, men generellt: Det är inne med superhjältar. Det är det alltid.

UTE

1. Håkan Juholt

Jodå, han har gjort fel, oavsett om han inte gjort så fel som vissa hävdar eller om medierna varit orättvisa. Han har dessutom enligt uppgift gått ut och gett sitt stöd till Morgan Johanssons utspel om det uppluckrade medborgarskapet, vilket kanske är ännu allvarligare än slarvet. Särskilt eftersom han inte i efterhand står för det.

2. "Anonyma S-källor"

Anonyma källor är viktiga för demokratin och guld värda för att reportrar ska kunna avslöja saker som annars inte skulle kunna avslöjas. Men som Henrik Eriksson påpekar också ett trovärdighetsproblem när de blir så många och så intensiva och så nyhetsstyrande som i cirkusen Socialdemokraterna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!