FRAntologi – bloggarnas egen berättelse

"Så, dags att skriva din egen FRA-historia!"


DN avslöjade nyligen att flera PR-firmor låg och lurade i skuggan bakom det starka sken som till synes fristående bloggar spred om motståndet mot FRA-lagen förra sommaren. Detta belyste Nyheter24. Men vi uppmärksammade även de starka reaktioner som dammades upp i bloggosfären bara timmarna efter DN:s publicering.

Nu går Anti-FRA-lag-aktivisterna ett steg längre.

Mikael Nilsson, doktorand vid KTH och grundare till kampanjen Stoppa FRA-lagen och sajten Stoppafralagen.nu, anser att DN-artikeln gav en så pass snedvriden bild av verkligheten att de är dags för FRA-aktivisterna att skriva sin egen historia.

"Vi vet ju vad som hände, det är ju bara ingen som har sammanställt det hela. Vem kan göra det bättre än vi själva? Ingen, gissar jag. Så, dags att skriva din egen FRA-historia!”, skriver han på sin blogg.

Därför kommer sajten FRAntologi.se lanseras inom en snar framtid där "målet är att dels samla bidrag online, med länkar och bakgrundshänvisningar i texterna, men också att samla dem i en PDF-fil/bok som är möjlig att ladda ned", skriver Nilsson på sin blogg.

Sedan helgen sitter även Mikael Nilsson med i piratpartiets styrelse.

"Det känns oerhört inspirerande, och jag hoppas kunna jobba bland annat med kommunikationsstrategier", avslutar Mikael Nilsson.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!