Nyheter24

lör 30 aug 2014

TIPSA OSS!

AVGÅR: Bilar, mutor och historieskrivning - här är Arkelstens missar

Publicerad 2012-04-20 10:30
 • BILD 1 av 3
  Foto: Conny Sillén / SCANPIX

  Sofia Arkelsten ser nu ut att få ta nya tag på egen hand.

 • BILD 2 av 3
  Foto: Lars Hedelin / SCANPIX

  På partiets rikskonferens.

 • BILD 3 av 3
  Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

  Med Karin Enström, då ordförande i utrikesutskottet - nu försvarsminister.

Efter bara ett och ett halvt år lämnar Moderaternas partisekreterare sin post. Men hon har varit i blåsväder flera gånger.

STOCKHOLM. Det har minst sagt stormat kring Sofia Arkelsten, som på fredagen avgick som partisekreterare för Moderaterna. Och problemen började långt innan hon tillträdde i oktober 2010. Här är de mest minnesvärda missarna.

Misstänkt BMW-muta 2008

Reste liksom andra riksdagsledamöter runt i en lyxbil från BMW och fick hård kritik. Arkelsten använde bilen även utanför tjänsten, såsom för att åka och handla på Coop.

Bjöds på resa av Shell 2010

Först betalade oljeföretaget resa, mat och boende till Sydfrankrike - och bara ett par månader efter det argumenterade Arkelsten för företaget i riksdagens kammare. Dessutom bloggade hon 13 gånger om Shell efter resan.

Nya bjudresor 2010

Fick resa betald av organisation som ville ha bort stopplagen kring kärnkraft och bjöds dessutom till Tanzania av RFSU. "Jag beklagar om det är så att det uppfattas som att jag kunnat påverkas", sa Arkelsten själv.

Skrev om historien 2011

I en intervju hävdade Arkelsten att Moderaternas föregångare minsann var för kvinnlig rösträtt redan för 90 år sedan, trots att det inte stämmer. Artikeln skapade en twittersuccé, #stuffmoderaternadid.

Turerna kring partibidragen 2011-2012

Först skulle Moderaterna redovisa bidragen, något som Arkelsten stolt proklamerade i de flesta medier. Sedan visade det sig dock att partiet ändå inte behöver redovisa någonting.


KOMMENTARER