Om två veckor lämnar åklagaren in sitt åtal. Troligtivs kommer den bara att innehålla våldtäkten mot den 13-åriga flickan.
1 av 4
Om två veckor lämnar åklagaren in sitt åtal. Troligtivs kommer den bara att innehålla våldtäkten mot den 13-åriga flickan. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Föräldrarna blev vittnen till när "Mirre 32" våldtog deras dotter.
2 av 4
Föräldrarna blev vittnen till när "Mirre 32" våldtog deras dotter. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Men trots mannens telefonkontakter valde polisen att inte ringa upp dem.
3 av 4
Men trots mannens telefonkontakter valde polisen att inte ringa upp dem. - Foto: Heiko Junge/AP/Scanpix
I den 47-årige mannens bostad hittades ett 20-tal telefoner som han använt sig av för att kontakta unga tjejer.
4 av 4
I den 47-årige mannens bostad hittades ett 20-tal telefoner som han använt sig av för att kontakta unga tjejer. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

47-åring våldtog 13-åring - men polisen utreder inte telefonkontakterna

Trots att polisen gripit 47-åringen för våldtäkt mot barn struntar polisen i att söka vittnen eller andra offer bland mannens telefonkontakter. "Vi kan inte sitta och ringa runt till alla."


Flyttades till psykanstalt

Enligt chefen för länskriminalen i Skaraborg sitter den 47-årige mannen inte längre i häktet. Detta för att han mår psykiskt dåligt och man inte kan ta hand om honom i väntan på åtal.

– Han sitter på en psykanstalt i Vadstena. De klarade inte av honom på häktet, säger Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skaraborg till Nyheter24.

GULLSPÅNG. På nätet kallade han sig för "Mirre 32" och sökte kontakt med unga flickor. När polisen slog till mot hans lägenhet hittades ett tjugotal telefoner samt flera datorer som han använt för sina kontakter.

I telefonböckerna kunde polisen konstatera att han haft kontakt med flera flickor som bor långt ifrån den ort han är skriven på.

Men trots bevisen mot "Mirre 32", som egentligen är en 47-årig man från Östergötland, kommer åklagaren troligen bara åtala honom för ett brott. En våldtäkt mot en 13-årig flicka i Gullspång.

– Vi kan inte sitta och ringa runt till alla de här numren, säger Lars-Göran Wennerholm, kammaråklagare i Skövde, till Nyheter24.

Föräldrarna såg när 13-åriga dottern våldtogs

Enligt Expressen handlar det om en våldtäkt där flickans föräldrar blev vittnen till hur "Mirre 32" våldtog deras 13-åriga dotter. De slog larm till polisen som senare kunde gripa 47-åringen.

Den 9 maj, tre dagar efter gripandet, häktades han misstänkt för våldtäkt mot barn. Mannen själv förnekar dock brott, enligt hans advokat.

I samband med häktningen började polisen undersöka om 47-åringen varit aktiv på fler platser runt om i landet. Men ungefär en månad senare har polisen inte kommit vidare i fallet.

– Vi har inga fler misstankar. Det har inte heller strömmat in tips men det har varit folk som hört av sig, Lars Johansson, chef för länskriminalen i Skaraborg, till Nyheter24.

Misstänktes för kontakt i sexuellt syfte

Att det inte har kommit in fler tips kan bero på att 47-åringen varit extremt noggrann och försiktig i planeringen av sina kontaktresor. Han står till exempel som ägare till ett stort antal personbilar. Flera av dem är avställda och har körföbud.

Trots det har han enligt tingsrätten i Linköping åkt fast i poliskontroller ett antal gånger. Men han förekommer också i en utredning i Norrköping - vilket är närmare hans egen bostad.

– Vi vet att han är misstänkt för något i Norrköping. Det var något om kontakt i sexuellt syfte. Det ärendet har de haft ett tag och vi fick uppgiften att vi skulle höra honom om det men det är svåra att leda i bevis, säger Lars-Göran Wennerholm.

Nyheter24 har utan framgång sökt 47-åringens advokat för en kommentar.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!