Björn Söder menar att det inte finns några problem mellan honom och Jimmie Åkesson.
Björn Söder menar att det inte finns några problem mellan honom och Jimmie Åkesson. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Björn Söder: Ingen spricka mellan mig och Åkesson

Nya uppgifter gör gällande att det finns en spricka mellan Björn Söder och Jimmie Åkesson. Men enligt Söder själv så är det hela en lögn.


Detta har hänt

2010: SD-topparna Erik Almqvist, Kent Ekeroth och Christian Westling i ett bråk som fångas på film.

2012: Den 13 november ljuger Almqvist för Expressens reporter och hävdar att han inte har sagt ord som "babbe", "blatte-lover", "fitta" och "hora" i samband med bråket. Den 14 november publiceras en film som visar att Almqvist inte talade sanning. Almqvist sparkas sedan från alla sina uppdrag i SD. 

2012: Den 15 november publicerar Expressen nya klipp som visar hur Ekeroth attackerar en ung kvinna och hur de tre SD-männen beväpnar sig med järnrör.

Under den senaste veckan har det stormat rejält kring Sverigedemokraterna. Erik Almqvist har fått sparken, Kent Ekeroth tagit en kritiserad time-out och Christian Westling hoppat av alla sina uppdrag. Nu skriver Expressen att det uppstått en spricka mellan partisekreteraren Björn Söder och partiledaren Jimmie Åkesson. Enligt Expressen så ska de två toppmännen bland annat ha talat negativt om varandra med andra partikamrater. 

Fallit för yttre tryck

Enligt Expressen ska Söder varit upprörd över hur Erik Almqvist och Kent Ekeroth har behandlats och menar att partiledaren fallit för det "politiskt korrekta" yttre trycket mot partiet. Björn Söder ska även ha hunnit med att besöka både Norrköping och Jönköping i helgen med ett budskap, att Almqvist och Ekeroth ska stanna i partiet och riksdagen.

"En lögn"

Men Expressens uppgifter tillbakavisas kraftigt av Söder. 

– Enligt Expressen finns det tydligen en spricka mellan mig och Åkesson, som jag själv inte ens visste existerade. Likaså skall jag ha kritiserat Åkessons agerande när det gäller Erik och Kent, vilket jag inte heller kan erinra mig ha gjort eftersom jag själv varit med och fattat besluten, skriver Björn Söder på Facebook.

Han skriver också att det var ett år sedan han var i Norrköping sist och att han endast övernattade i Jönköping fredag till lördag.

Konsekvenserna av den rasistiska filmen som publicerades på Expressen har lett till den största sprickan hittills mellan SD-ledningen och ungdomsförbundet SDU, ledd av Gustav Kasselstrand. Kasselstrand visade öppet stöd för Almqvist med en debattartikel på Dagens Nyheter. Det ledde till att Jimmie Åkessons flickvän Louise Erixon, tillika Björn Söders assistent, uppmanade Kasselstrand och SDU-ledningen att avgå.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!