Omröstningarna kan nu komma att plockas bort.
Omröstningarna kan nu komma att plockas bort. - Foto: KARIN MALMHAV / SCANPIX

Gymnasieelever utser "goaste rumpan"

En omröstning om de snyggaste och sexigaste eleverna på Sven Eriksongymnasiet i Borås har fått gymnasiechefen att gå i taket.
– Det är helt olämpligt, säger hon.


Flickorna pysslar – pojkarna spelar bowling

Flera skolor i Borås har varit uppmärksammade i medier de senaste veckorna. Engelbrektskolan i staden fick hård kritik efter att ett fritidshem skickat ut ett schema till alla föräldrar. 

Onsdagsaktiviteten fick flera föräldrar att reagera: flickorna skulle pyssla inför alla hjärtans dag och pojkarna spela bowling.

BORÅS. "Goaste rumpan", "Snyggast", "Roligast" och "Sexigast". Det är fyra av priserna som delas ut under elevkårens "Kärleksvecka" på Sven Eriksongymnasiet i Borås.

Tävlingarna, som avgörs genom omröstningar, har fått hård kritik från flera håll. I ett brev till kommunledningen i Borås beskrivs det hela som "otidsenligt och "mobbing". Och nu får tävlingarna kritik av gymnasiechefen Maria Löfgren Nicolai.

– Vi måste reda ut det här men skolans värdegrund är klar och tydlig. Inga kränkningar får förekomma. Det är helt olämpligt, säger hon till Borås Tidning.

"Svårt att tro att jag skulle ta det personligt"

Marla Zavala, ordförande för elevkårens aktivitetskommitté, håller inte med gymnasiechefen.

– Grejen med kärleksveckan är att alla ska visa mer kärlek. De här kategorierna är mest skämtsamt, säger hon till Borås Tidning, och fortsätter:

– Jag gillar att skolan blir roligare och att man engagerar sig, alla gör ju inte det. Men jag har svårt att tro att jag skulle ta det personligt om jag inte var så aktiv och inte blev uppmärksammad.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!