Den 23-årige mannen misstänks för våldtäkt mot barn och för att ha langat sprit till minderåriga.
1 av 2
Den 23-årige mannen misstänks för våldtäkt mot barn och för att ha langat sprit till minderåriga. - Foto: Scanpix Obs Bilden är ett montage
Mannen sålde cider, sprit och öl. Obs Bilden är från ett annat fall.
2 av 2
Mannen sålde cider, sprit och öl. Obs Bilden är från ett annat fall. - Foto: Polisen i Alvesta/Växjö / Facebook

Spritlangare åtalas för våldtäkt mot barn

En misstänkt spritlangare i Borlänge åtalas nu för såväl olovlig försäljning av alkohol som våldtäkt av barn. Enligt åtalet ska han ha våldtagit en 13-årig tjej.


Läs mer

I slutet av förra året knäckte polisen en stor spritliga i Stockholm. Försäljningen sköttes från en bil som bland ungdomar kallades för  "VB:n", eller vodkabilen. Läs mer om det här och här.

BORLÄNGE. En 23-årig man från Borlänge som misstänks ligga bakom utbredd försäljning av alkohol till minderåriga åtalas nu för grov olovlig försäljning av alkohol, olovlig befattning med sprit och dessutom för våldtäkt mot barn.

Den misstänkte spritlangaren ska under hösten 2012 ha genomfört en sexuell handling med en blott 13-årig kund. Dessutom så ska han redan när flickan var tolv år gammal ha sålt sprit till henne, det skriver Dala-Demokraten. Mannen förnekar brott.

Greps med stora mängder alkohol

Mannen greps i februari i år, mer eller mindre på bar gärning, efter att ha överlämnat alkohol till två minderåriga flickor i Borlänge. I bilen fanns då en stor mängd alkohol och ett flertal olika telefoner. Dessutom hade han en stor mängd pengar på sig.

23-åringen hävdar dock att han handlat på uppdrag av någon annan, vilket han vidhåller gäller samtliga de fall under nästan ett års tid där bland annat vittnesmål och telefonlistor knyter honom till brotten. Han vill däremot inte uppge vem denne någon skulle kunna tänkas vara.

Sammanlagt handlar det, enligt åtalet, om minst 108 liter öl, 60 liter cider, sex liter vin samt tio liter sprit.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

Rysk guvernör: Drönare dödade två

1 timme sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

2 timmar sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

3 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.