Sökandet efter Lisa Holm fortsätter.
1 av 9
Sökandet efter Lisa Holm fortsätter. - Foto: TT
Lisa Holm, 17.
2 av 9
Lisa Holm, 17. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Videon förbryllar.
3 av 9
Videon förbryllar. - Foto: Polisen / Youtube
Lisa försvann i söndags.
4 av 9
Lisa försvann i söndags. - Foto: TT bild
Missing People har medverkat i sökandet.
5 av 9
Missing People har medverkat i sökandet. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Hon försvann efter jobbet på ett café.
6 av 9
Hon försvann efter jobbet på ett café. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall/TT
Polisen har sökt i området.
7 av 9
Polisen har sökt i området. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall/TT
Man har fått in stora mängder tips.
8 av 9
Man har fått in stora mängder tips. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Men har fortfarande ingen misstänkt.
9 av 9
Men har fortfarande ingen misstänkt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

9 saker vi vet om Lisa Holms försvinnande

17-åriga Lisa Holm har nu varit borta sedan söndagen. Här är vad vi vet.


1. Försvinnandet

17-åriga Lisa Holm försvann i söndags kväll när hon lämnade sitt jobb på ett café i Kinnekulle. Senaste gången hon hördes av var klockan 18.23 då hon messade att hon var på väg hem.


Bild: TT

2. Efterlysningen

På tisdagen valde sedan polisen, i samråd med hennes familj, att gå ut med en bild på Lisa. Hon beskrevs som "165 cm lång, har långt blont hår och smal kroppsbyggnad. Hon hade vid försvinnandet på sig en rosa/vit Henry Loyd-jacka, svarta Adidasbyxor eller jeans".

Bild: Polis

3. Polisens teori

Tämligen snart slog polisen fast att Lisa antagligen försvunnit mot sin vilja.

– Det är den teorin vi arbetar efter med alla indikationer från föräldrar, arbetskamrater, kompisar. Alla målar upp samma bild och det sammantaget gör att vi misstänker att hon blivit bortförd mot sin vilja, sa polisens presstalesman Thomas Fuxborg till GT.


Bild: TT

4. Hjälpen i sociala medier

Mängder av svenskar engagerade sig i jakten på Lisa. På Twitter används hashtaggen #HittaLisaHolm och det startades fler Facebookgrupper.

– Jag känner inte Lisa men jag blev så fruktansvärt upprörd av försvinnandet och kände att jag vill göra något för att hjälpa till, jag har själv haft en syster som varit försvunnen, sa 27-åriga Jennifer Wikman, som startade Facebookgruppen "Hitta Lisa Holm", till Nyheter24.


Bild: TT

5. Ryktena

Snart började olika rykten spridas, och en person hängdes ut som misstänkt. Något som inte var speciellt populärt hos polisen.

– Vi följer vad som händer där, men det är allt för mycket desinformation också, sa Stefan Gustavsson, presstalesperson vid polisen Västra Götaland, till Nyheter24 och fortsatte:

– Vi är medvetna om vad som sägs men går inte in på något sådant.

6. Den mystiska videon

I sociala medier spreds även ett Youtubeklipp, visandes en nedräknare, som den 24 maj laddats upp av någon som kallade sig för just "Lisa Holm". När Nyheter24 nådde polisen visade det sig att den inte var något som de kände till.

– Tipsen till oss strömmar in, så får vi göra en värdering vid varje tips, för att se om det är något vi kan jobba med, sa Fuxborg till Nyheter24.

7. Hjälp inkommer

Snart meddelade även Missing People att de var beredda att hjälpa till i sökandet. Vilket man snart också fick tillåtelse att göra och på onsdagskvällen inledde man sitt sökande.


Bild: TT

8. Fynden

Redan kort efter Lisas försvinnande hittade polisen ett iPhone-skal och en handske i närheten av caféet. Snart hittades även delar av en trasig mobilskärm, och ett antal andra saker. Man ska även ha hittat spår vid en kyrka och under torsdagen hittade Missing People något som man beskrev som "mycket intressant".


Bild: TT

9. Polisens fortsatta letande

På torsdagsmorgonen arbetade polisen fortfarande utifrån teorin att Lisa förts bort mot sin vilja och fortfarande är vid liv. Nu utgår man från att personen som ligger bakom i sådana fall lämnat efter sig spår.

– Någonstans på vägen, om det nu är någon som har fört bort henne, har denne gjort ett misstag. Det är det misstaget vi letar efter, sa Christer Fuxborg till GT.


Bild: TT

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!