Under torsdagen kom det uppgifter om att Lisa Holm troligtvis kvävdes till döds.
1 av 4
Under torsdagen kom det uppgifter om att Lisa Holm troligtvis kvävdes till döds. - Foto: TT Bild
Hon försvann efter en dag på jobbet.
2 av 4
Hon försvann efter en dag på jobbet. - Foto: TT Bild
Lisa Holm blev 17 år.
3 av 4
Lisa Holm blev 17 år. - Foto: TT Bild
Hittades i närheten av en lada på Kinnekulle.
4 av 4
Hittades i närheten av en lada på Kinnekulle. - Foto: TT Bild

Polisen: Kvävning var inte dödsorsaken

Polisen beklagar spekulationerna kring hur Lisa Holm dog.


Under torsdagsmorgonen skrev flera olika medier uppgifter om hur 17-åriga Lisa Holm dog. Det var uppgifter till TV4s program "Brottsplats Sverige" som sänds i kväll som avslöjar att Lisa dött av kvävning, som nu tillbakavisas av spaningsledaren i fallet.

LÄS MER: Mardrömmen: Ett ouppklarat fall

– Det kommer inte vara den officiella dödsorsaken. I övrigt kommenterar vi inte den här delen av protokollet, säger Lars Johansson till P4 Skaraborg och fortsätter:

– Vi har ju försökt att hålla det här som man ska hålla en förundersökning. Den ska hållas tät. Den ska inte föras i pressen. Det är tråkigt att det blir en massa spekulationer. Att vi håller så här tätt beror på att vi inte har något erkännande från någon person. Den dagen det blir någon som erkänner detta måste vi ha en del uppgifter kvar så att vi kan kolla så att det inte är någon som falskt erkänner ett sådant här brott.

TT

Lars säger att man får avvakta det hela tills protokollet blivit klart då parterna fortfarande inte får yttra sig.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.