Här är ett exempel på en matlåda som en kock har skickat in. Den ser betydligt fräschare ut än den på bilden som cirkulerar.
Här är ett exempel på en matlåda som en kock har skickat in. Den ser betydligt fräschare ut än den på bilden som cirkulerar. - Foto: TT Bild

28 bilder som visar att det serveras bra mat till våra äldre

Det har debatterats en hel del på sistone om maten som äldre människor serveras – folk menar att den här helt bedrövlig. Malin har en annan sida att visa upp.


Debatten om maten till äldre började då en bild på en matlåda tillhörande en 92-åring i Sundsvall uppmärksammades, en matlåda som inte ser så trevlig ut.

Men att maten ska vara katastrofal stämmer inte helt menar Malin Nilsson som är utbildad kock.

– Visst finns det dåliga rätter, men det stämmer inte att alla får dålig mat, säger hon till Nyheter24.

Bildkälla: Facebook/Malin Nilsson

Hon har själv jobbat inom äldreomsorgen och enligt henne har det bara varit fantastiskt bra mat. Hon menar att det snarare är den uppmärksammade matlådan som är ett särfall.

– Många kockar tycker inte det är kul att folk pratar på det här sättet om deras jobb som de faktiskt gör bra.

Nu vill Malin ta död på den allmänna sanningen om att alla äldre verkligen får äta så dåligt. För att bevisa det har hon uppmanat sina kockkollegor att dela med sig av bilder på maten som de serverar till de äldre.

– Ni är gör ett fantastiskt jobb, låt inte folk kasta smuts på en hel yrkeskategori för att en matlåda i Sundsvall är bedrövlig! Sprid lite matglädje! skriver hon i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Och hon har fått stor respons. Flera har skickat in bilder på mat som de serverar till de äldre. Bilderna kommer från alla möjliga ställen i platser.

– Det här handlar inte om att lägga locket på det som är dåligt utan att lyfta det som är positivt, skapa lite nyanser i debatten, säger hon och tillägger:

Läs hennes Facebookinlägg här nedan.


/
/
Mat
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!