New Age-anhängare tror att orgoniter omvandlar negativ energi till positiv energi.
1 av 3
New Age-anhängare tror att orgoniter omvandlar negativ energi till positiv energi. - Foto: TT/http://img.flercdn.net/i2/products/8/5/4/61458/5/9/5954927/uinjnzgctbllwh.jpg
Orgoniter görs genom att blanda metaller, organiskt material och plast i en form.
2 av 3
Orgoniter görs genom att blanda metaller, organiskt material och plast i en form. - Foto: http://img.flercdn.net/i2/products/8/5/4/61458/5/9/5954927/uinjnzgctbllwh.jpg
Detta ska skydda personer från att utsättas för masternas negativa energi.
3 av 3
Detta ska skydda personer från att utsättas för masternas negativa energi. - Foto: TT

"Bomben" vid radiomasten var bara ett New Age-föremål

Det visade sig att den misstänkta bomben vid en radiomast i Skutskär i själva verket var en så kallad orgonit som sägs motverka negativa energier.


I tisdags kväll larmades polisen till en radiomast i Skutskär utanför Gävle. Man misstänkte då att det kunde röra sig om en bomb som var fastsatt på masten.

Polisens bombgrupp var snabbt på plats och kunde efter ett tag konstatera att föremålet inte var någon bomb. Men vad det egentligen var och hur det hamnat där var det ingen som visste.

Men nu rapporterar Gefle Dagblad att mysteriet är löst. Föremålet ska enligt dem vara en så kallad orgonit.

Orgoniter sägs inom New Age-rörelsen omvandla negativa energier, något som man anser sprids av exempelvis radiomaster, till positiva energier.

Vem som helst med lite pysselförmåga kan tillverka en egen orgonit. De består nämligen av metaller och organiska material som läggs ovanpå varandra, oftast i en form som sedan fylls med flytande plast som får stelna.

På nätet skriver en orgonit-fantast att det ofta "bildas ett blått hål i en mulen himmel ovanför en neutraliserad mobilmast och alla som använder orgonit kan berätta om dessa fenomen."

Hur länge orgoniten legat vid mobilmasten i Skutskär är oklart, men nu ligger den i alla fall och sprider sin positiva energi i en låda någonstans hos Stockholmspolisen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du på orgoniters kraft?
Tack för din röst!