Planen är att påbörja flygbombningen redan om några veckor. (Bilden är från ett annat tillfälle)
1 av 2
Planen är att påbörja flygbombningen redan om några veckor. (Bilden är från ett annat tillfälle) - Foto: SCANPIX
Det kontroversiella projektet presenterades i lördags. (Bilden är från ett annat tillfälle)
2 av 2
Det kontroversiella projektet presenterades i lördags. (Bilden är från ett annat tillfälle) - Foto: SCANPIX

Frikyrkan Livets ord vill flygbomba IS – med biblar

Livets ords missionsavdelning planerar att dra igång projektet om några veckor och släppa ner tusentals biblar.


Vid lördagskvällens möte på Europakonferensen i Uppsala avslöjade pastor Joakim Lundqvist de storslagna planerna: att med drönare flygbomba IS. Med elektroniska biblar.


Det uppseendeväckande förslaget presenterades genom att det under mötet flög in en mindre drönare över församlingen i kyrksalen.

De elektroniska små enheterna, som är fyllda med bibeltexter, behöver inte kopplas till någon dator för att kunna läsas och de tål att släppas från hög höjd, enligt allkristna Världen idag.

"Vår ambition är att ge vidare det hopp och den kärlek som ryms i det kristna evangeliet till en befolkning som lever i stängda områden där mänskliga rättigheter förvägras den", skriver Livets ord på sin hemsida.

Livets ords missionsavdelning meddelar även att de planerar att starta projektet om några veckor och hoppas kunna släppa ner tusentals biblar, som kostar 150 kronor styck och finansieras bland annat via kollekt från församlingsmedlemmarna.

En annan frireligiös person som kommer med förvånande förslag, är Winston som har 27 fruar och 145 barn – men är emot legalisering av månggifte.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känns det här som ett genomtänkt förslag?
Tack för din röst!