Hötorget och ordningsvakter
Här är den gravida kvinnans ord efter händelsen i tunnelbanan - Foto: Sören Andersson/TT, Privat/Facebook

Här är den gravida kvinnans ord efter händelsen i tunnelbanan

Igår kväll fick en gravid kvinna åka till sjukhus efter att ordningsvakter avvisat henne från tunnelbanan. Nu har hon kommit hem från Danderyds Sjukhus och det här säger hon om händelsen.


Under torsdagskvällen kallades ordningsvakter till Hötorgets tunnelbanestation i Stockholm. Detta på grund av att en kvinna på tunnelbanan inte ska ha haft en giltig biljett, enligt vakterna. Av den anledningen avvisades hon från tunnelbanan och gjorde motstånd.

I polisens händelserapport står det att den höggravida kvinnan ramlat i samband med ingripandet, och därför tvingats åka ambulans till sjukhus. 

"Jag mår så dåligt"

Nu har kvinnan, som heter Jeanine, kommit hem från Danderyds sjukhus, efter en undersökning där läkare kontrollerat hur barnet i magen mår. På sjukhuset fick hon höra att barnet mår bra och det är tre veckor kvar till den beräknade förlossningen. 

För Expressen berättar hon hur hon själv mår efter gårdagens händelse.

– Det är fruktansvärt, jag mår så dåligt. Jag är så trött. Jag har blåmärken över hela kroppen, säger Jeanine till Expressen. 

Det här säger kvinnan om händelsen

Enligt vakterna hade Jeanine inte en giltig biljett, men enligt henne själv hade hon ett giltigt månadskort som sträcker sig till den 3 februari. Först hittade hon inte kortet under biljettkontrollen – och fick boten. När hon senare hittade biljetten i fickan ville vakterna och biljettkontrollanterna inte titta på den. Det var då de sa åt henne att gå av, berättar hon för Expressen

Vakterna och kvinnan har polisanmälts

Efter händelsen har både kvinnan och vakterna polisanmälts.

– Det som har tillkommit är en anmälan om tjänstefel och en sådan anmälan kan vem som helst kan göra. Om någon har sett detta på sociala medier eller stått på stationen när det skedde så kan den personen göra en sådan anmälan. Vi vet inte vem som har gjort den i nuläget, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisens regionledningscentral till Nyheter24.

Dagens Nyheter rapporterade att två av de inblandade vakterna har stängts av efter händelsen. SL har startat en internutredning. 

– Jag har varit i kontakt med trafikförvaltningens ledning för att få deras bild och säkerställa att det görs en grundlig utredning. Jag vill signalera att vi ser allvarligt på detta och att vi vidtar alla åtgärder, säger trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M), som är ytterst politiskt ansvarig för kollektivtrafiken till DN.

Nyheter24 har tidigare skrivit om händelsen vid tunnelbanestationen. Det kan du läsa mer om här

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit i Stockholm?
Tack för din röst!