Nu börjar folk på olika diskussionsforum ifrågasätta vissa mystiska kopplingar mellan Laurens konto och hennes stalkers.
1 av 2
Nu börjar folk på olika diskussionsforum ifrågasätta vissa mystiska kopplingar mellan Laurens konto och hennes stalkers. - Foto: Prettyuglylittleliar
Vilket Lauren helt nekar till.
2 av 2
Vilket Lauren helt nekar till. - Foto: Prettyuglylittleliar

Lauren utsattes för en läskig stalker – mystisk teori kan avslöja sanningen

Laurens märkliga stalker har uppmärksammats över hela världen. Men nu börjar teorier dyka upp om vad det hela egentligen kan röra sig om.


Det gäller att hitta på riktigt nyskapande och avancerade saker för att få uppmärksamhet i sociala medier. Som Luiz Fernando Candeia, som hänger från klippor med hjälp av bara tåspetsarna på sina Instagrambilder.

De senaste dagarna har Lauren Bullen, från Australien, fått väldigt mycket uppmärksamhet i internationell media.

Fokus ligger på hennes Instagramkonto med fantastiska bilder från resor över hela världen. Hennes konto har över 655 000 följare och hon samarbetar med flera företag för att lyfta fram deras produkter i bilderna.


Men vackra resebilder och exklusiva produkter har vi ju sett förut, eller hur? Så vad är det som är så unikt med just hennes Instagramkonto?

Jo, hon verkar ha fått en alldeles särskilt creepy stalker på halsen. Eller, rättare sagt på Instagram.


Lauren upptäckte nyligen att en Instagramanvändare har lagt upp nästintill identiska bilder som de hon själv och hennes pojkvän har lagt upp på sina respektive konton.

Det är alltså en person som enligt Lauren är helt främmande, men som verkar följa i hennes fotspår, till exakt samma ställen i världen som hon själv har besökt. Dessutom har hennes copy cat tagit sig tid att klä sig i identiska outfits som Lauren, ända ner på smådetaljer som armband och örhängen.


– Det var sjukt obehagligt och jag blev väldigt rädd när jag såg bilderna, sa Lauren i en intervju med Daily Mail efter upptäckten.

Hon har också berättat om händelsen i ett uppmärksammat blogginlägg, där hon skriver "vad som än händer dig i livet, kom ihåg att passa på att få dig ett gott skratt".

Till slut gick det så långt att Laurens stalker helt fräckt snodde en av hennes bilder rakt av bara.


Men den avancerade härmapan har fått många att ana att det är något lurt på gång.

I ett diskussionsforum på nätet har några medlemmar börjat undersöka saken. De har en teori om att Lauren och hennes stalker faktiskt snarare kan vara vänner. Det hela skulle alltså vara ett skickligt iscensatt pr-jippo från Laurens och hennes pojkväns sida, som nu riskerar att avslöjas.


En medlem i forumet konfronterade Lauren i hennes blogg med de bevis hon hade hittat som kopplade samman Lauren och stalkerkontot. Lauren svarade på kommentaren och nekade till kopplingen.


Men snart därefter hade alla spår som kopplade dem samman rensats bort. Och nu är plötsligt hennes stalkers konto helt nerstängt, alla bilder är borttagna.


Märkligt sammanträffande? Mycket möjligt. Antingen har Lauren Bullens hemliga stalker fått riktigt kalla fötter och dragit sig undan helt ur rampljuset, eller så förtjänar Lauren en stående ovation för väl genomfört publicitetstrick.

Lärdomen av den här berättelsen är hur som helst att alltid tänka källkritiskt, gott folk.

Någon annan som upptäckte en läskig stalker i sociala medier nyligen, var Mark Kowalczyk. Hans stalker verkade dessutom befinna sig i hans eget badrum. Är du i riskzonen för att själv vara en stalker? Det kan du testa här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det är ett pr-trick?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.