Jan R Andersson kopierade från Wikipedia - stäms

Jan R Anderssons plagiat anmält.


KALMAR. Moderata riksdagsmannen Jan R Andersson har flera gånger uppmärksammats för sina motioner, bland annat har han krävt att SVT granskas fortlöpande av en regeringstillsatt utredare för att inte bli för "vänstervridet" samt motionerat om att jantelagen ska förbjudas och föras in i diskrimineringslagen.

Dessutom har Jan R Andersson flera gånger anklagats för att ha kopierat in andras texter i sina motioner. Denna gång uppges Jan R Andersson har kopierat text från Wikipedia, och det är artikelförfattaren där som anmält Andersson till Justitekanslern (JK).

Enligt anmälan har texten kopierats rakt av och har kvar interna wikipedialänkar från ursprungstexten, vilket bevisar att den hämtats från uppslagsverkssajten.

Motionen handlar om entreprenörsanda.

– Särskilt anmärkningsvärt är det även, att en motion som handlar öra driftighet och entreprenörsanda, i stort sett är baserad på plagiat ur andras mödosamt framställda verk, skriver anmälaren enligt Sveriges Radio Kalmar.

Wikipedias material får användas fritt, men källa måste anges vilket Andersson inte gjort. Han har inte heller angett artikelförfattarens namn någonstans.

JK säger sig dock vara maktlös eftersom man saknar befogenhet att döma i fall som rör enskilda riksdagsmän.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!