På fredagen visas hela Kent Ekeroths mobilfilm.
1 av 3
På fredagen visas hela Kent Ekeroths mobilfilm. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Almqvist, Ekeroth och Westling.
2 av 3
Almqvist, Ekeroth och Westling. - Foto: SCANPIX / Montage
Jimmie Åkesson har pressats hårt.
3 av 3
Jimmie Åkesson har pressats hårt. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Han bråkade med SD-männen

För första gången berättar den berusade mannen från skandalfilmen om natten på Kungsgatan 2010. "Jag gillar inte att bli filmad".


Detta har hänt

Förra veckan avslöjade Expressen att finanspolitiske talespersonen Almqvist kallat personer för "babbe" och "lilla horan" och att han tillsammans med Ekeroth och Westling beväpnat sig med järnrör. Samtliga tre har på ett eller annat sätt lämnat sina förtroendeuppdrag i partiet. 

STOCKHOLM. Han är mannen som SD-topparna Kent Ekeroth, Erik Almqvist och Christian Westling bråkade med på Kungsgatan i Stockholm i juni 2010. SD:s skandalfilm som Expressen publicerat har lett till att samtliga lämnat sina förtroendeuppdrag i partiet.

Nu berättar han själv om vad som hände.

– Vad jag kan minnas av kvällen är det någon som försöker filma mig och jag gillar inte att bli filmad. Att jag skulle ha försökt ta hans telefon, det är... verkligen inte, alltså. Utan jag har kanske puttat undan hans arm eller nånting. Men sen tar någon stryptag på mig där. Jag kopplar mig ur det och frågar vad som är på gång. Jag håller händerna uppe för att visa att jag inte är typen som bråkar, säger han i Expressens nyproducerade dokumentär där hela SD-filmen visas.

"Jag gillar inte att se sånt där"

SD-männen har hävdat att mannen skrek att han var med i det kriminella gänget Original Gangsters och att han skulle döda dem. Han menar själv att han blev "arg och högljudd" efter att Ekeroth knuffat in en kvinna i en bil.

– Jag såg hur en av personerna liksom knuffar in en kvinna hårt i bilen, jag vet inte om han använde knuff eller slag liksom. Men det såg bara jobbigt ut för mina ögon. Jag gillar inte att se sånt där och då ändrade jag mitt temperament till någonting helt annat, berättar mannen.

Han greps sedan av polis samtidigt som de tre SD-politikerna beväpnade sig med järnrör för att möta honom.

Hela Expressens dokumentär, med allt filmmaterial från kvällen och intervjuer med flera inblandade har nu publicerats:

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!