Partiledningen har fått ett nytt ärende att hantera.
1 av 5
Partiledningen har fått ett nytt ärende att hantera. - Foto: SCANPIX / Montage
Den senaste tiden har fyllts av skandaler.
2 av 5
Den senaste tiden har fyllts av skandaler.
Lars Isovaara har lämnat sitt riksdagsuppdrag.
3 av 5
Lars Isovaara har lämnat sitt riksdagsuppdrag.
Erik Almqvist lämnade sina förtroendeuppdrag i partiet och överväger sin riksdagsplats.
4 av 5
Erik Almqvist lämnade sina förtroendeuppdrag i partiet och överväger sin riksdagsplats. - Foto: SCANPIX
Kent Ekeroth avgick som rättspolitisk talesperson men sitter kvar i riksdagen.
5 av 5
Kent Ekeroth avgick som rättspolitisk talesperson men sitter kvar i riksdagen.

Vill kriminalisera islam - utreds av partiet

Sverigedemokraten Dennis Ek är näste man att hamna i blåsväder. Efter Nyheter24:s artikel bekräftar SD-ledningen att ett uteslutningsärende inletts mot honom efter hat mot islam och hån av homosexuella.


Ur Åkessons brev

"I vårt parti finns inget utrymme för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar. Att en del personer med sådana problem ändå hamnat i vårt parti hänger ihop med den snabba tillväxttakt vi upplevt, inte minst i samband med valet 2010".

STOCKHOLM. Han vill kriminalisera muslimsk tro, kallar homosexuella för "korvryttare" och "flatsmällor" och hånar Soran Ismail. Nu utreder Sverigedemokraternas medlemsutskott om Dennis Ek, som Nyheter24 rapporterade om på torsdagen, kan vara kvar i partiet.

– Detta är skickat till medlemsutskottet för vidare utredning. Mer än så finns ej att säga, meddelar partiets presschef Martin Kinnunen till Nyheter24.

Ek sitter i fullmäktige i Ekerö kommun och har flera gånger tidigare skrivit hatiska kommentarer på nätet. Kommentarer som anses bryta mot partiledaren Jimmie Åkessons nolltolerans mot rasism och extremism, som han nämnde i ett brev till samtliga företrädare tidigare i år.

"Hjärtat skriker: Jag vill totalförbjuda Islam, kriminalisera den muslimska tron och straffbelägga all muslimsk verksamhet i hela världen", skrev Ek i ett blogginlägg 2010.

Ek har bland annat ägnat sig åt att håna komikern Ismail, som var med i den skandalfilm som fick Erik Almqvist och Kent Ekeroth att lämna sina förtroendeuppdrag i Sverigedemokraterna.

Han har också flera gånger gått till rasistiska attacker mot asiater.

Nyheter24 har tidigare rapporterat om Ek, som har stora skulder till kronofogden. 

– Det här är inget som skadar mig. Jag förklarar det här för de som behöver. Du borde skriva något om halalslakt i stället, sa han till Nyheter24 då.

Kallar homosexuella för "korvryttare"

Redan tidigare hade han gjort sig känd på bloggen "Granskaren" där han bland annat skrivit att "en polack ska skjutas" och att han hoppas att en "äcklig liten unge från Mexico ska dö."

– Det är små aggressionsgrejer som jag skriver om. Det hör inte ihop med min roll som politiker, sa Ek till tidningen Expo då.

Ek kallar dessutom homosexuella för "flatsmällor" och "korvryttare" tämligen konsekvent.

Nyheter24 har sökt Ek och SD:s partisekreterare Björn Söder.
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Börsen väntas fortsätta upp

Morgonens nyheter 23 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Aktivister slutar blockera motorvägar

Klimataktivistgruppen Återställ våtmarkerna slutar med sina uppmärksammade aktioner där de blockerar motorvägar. Nu ska de i stället rikta in sig på torvbrytning genom att gräva igen diken, säger Helen Wahlgren, presskontakt på Återställ våtmarkerna till Göteborgs-Posten.

Gazakriget splittrar USA:s toppuniversitet

Pro-palestinska demonstrationer orsakar stora spänningar mellan studenter och ledning på flera toppuniversitet i USA. På Columbia har föreläsningssalarna stängts, och på flera lärosäten växer motsättningarna om Gazakriget.

Asien hårdast drabbat av klimatförändringar

Asien är fortsatt den världsdel som är hårdast drabbad av klimatförändringar. Det visar en ny rapport från Världsmeteorologiska organisationen (WMO).

Tekniska problem för Nordea

Nordea upplevde under morgonen tekniska problem, rapporterar Aftonbladet.