Instagram ny funktion
Instagram överväger ny funktion "Flipside". - Foto: Kallestad, Gorm/ Naina Helén Jåma/TT

Instagram testar ny hemlig funktion – så blir den

Instagram arbetar på en ny funktion som gör att du kan skapa en privat del av din sida, istället för ett nytt privat konto.


Instagrams nya funktion "Flipside"

Instagram överväger en ny funktion kallad "Flipside" som tillåter användare att skapa en privat del av sin profil, enligt TechCrunch. Här kan du dela mer personliga och uppriktiga bilder med en utvald vänskapskrets. 

Denna funktion är tänkt att göra en funktion av de alternativa privata Instagram-konton där användare delar mer "verkliga" bilder till skillnad från de mer polerade och generella bilderna på deras offentliga profiler.

Nu har Instagram och Facebook börjat ta betalt – det här måste du göra

Bekräftad av Instagram

Instagram har bekräftat för TechCrunch att projektet för närvarande är en intern prototyp och att de ännu inte har påbörjat användartester. Denna utveckling följer efter expansionen av andra funktioner som tillåter användare att rikta innehåll till sina nära vänner, som exempelvis Instagrams "Close Friends"-funktion som nyligen kom till appens huvudflöde.

Så skyddar du ditt Instagram-konto från att bli kapat

Användarvänlighet och integritet i fokus

Med "Flipside" kan användare enkelt dela foton och videor med en privat grupp vänner utan att behöva skapa ett helt separat konto. Detta skulle kunna ske inom ramen för Instagrams befintliga föräldrakontroller.

Funktionen, upptäckt under utveckling av ingenjören Alessandro Paluzzi, var ursprungligen kallad "Your Space". För att komma åt en användares "Flipside" kommer man kunna svepa nedåt på deras profil

Utmanar konkurrenter och ökar användarskyddet

Funktionen skulle inte bara spara användare besväret med att skapa ett privat konto, men även utmana rivaler som är avsedda för nära vänner, såsom "BeReal". Den skulle också kunna attrahera användare som förlitat sig på liknande funktioner från andra plattformar som nyligen lagts ned, som "Twitter Circles".

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

/
/
Fun
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!