Elon Musks X, tidigare Twitter, har sjunkit rejält i värde.
Elon Musks X, tidigare Twitter, har sjunkit rejält i värde. - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press / Kirsty Wigglesworth/TT

Elon Musks totalflopp – så mycket har X rasat i värde sedan köpet

Elon Musk köpte X i oktober 2022. Då hette plattformen fortfarande Twitter och var värderad till 44 miljarder dollar. Nu har situationen förändrats.


Fidelity, en stor kapitalförvaltare, har återigen sänkt värdet på sina aktieandelar i X Holdings, tidigare Twitter. Enligt en rapport publicerad av Axios, tror Fidelity nu att X är värt 71,5 procent mindre än vid köptillfället, baserat på en ny upplysning som sträcker sig till slutet av november 2023.

I oktober 2022 investerade Fidelity 19,2 miljoner dollar för en andel i X. Företaget hade redan i oktober 2023 gjort en nedskrivning av värderingen med 65 procent, och i november 2023 följde ytterligare en minskning.

Nu ligger värdet på X på 12,5 miljarder dollar.

Läs mer: Microsofts nya AI till mobilen – det kan den göra

Utmaningar och framtidsutsikter för X

X har genomgått betydande förändringar under det gångna året, inklusive tillsättningen av en ny VD, Linda Yaccarino, tidigare exekutiv på NBCU. 

I en intervju vid Code Conference i september 2023 uttryckte Yaccarino optimism om att X skulle bli lönsamt under 2024, enligt TechCrunch. Hon framhöll att företagets största utmaning är att övertyga annonsörer att investera i plattformen.

Flera stora annonsörer, däribland Apple, Comcast/NBCUniversal, Disney, Warner Bros. Discovery, IBM, Paramount Global, Lionsgate och Europeiska kommissionen, har nämligen dragit sig tillbaka från plattformen efter att Musk kallat en antisemitisk konspirationsteori för den "egentliga sanningen".

Läs mer: Därför kan lösenord försvinna – redan i år

Läs mer: Känd spelutvecklare hackad – bad om 20 miljoner kronor

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!