Copilot
Microsofts lanserar "Copilot" som app. - Foto: Microsoft

Microsoft lanserar AI för mobilen – det kan den göra

Nu kan du få Microsofts AI-chatbot Copilot i mobilen. Med lanseringen av appen får mobilanvändare tillgång till en mängd funktioner.


Microsoft har lanserat appen för sin AI modell Copilot, tidigare känd som Bing Chat, på IOS och Android, rapporterar TechCrunch.

Därför kan lösenord försvinna – redan i år

Microsoft Copilot – det kan den göra

Copilot kan söka information på internet, generera text så som berättelser, hjälpa till att summera komplext innehåll och mycket mer. Du kan dessutom använda Copilot till att generera bilder. Copilot använder OpenAI's modell "DALL·E 3" för att ta fram allt från logotyper, bakgrundsbilder och andra visualiseringar. 

AI blir nytt ämne i skolan – här är utbildningarna som berörs

Så laddar du ner den

Copilot är tillgänglig för nedladdning på Google Play Store och App store.

Appens beskrivning på App Store lyder:

"Copilot är en banbrytande chatt-assistent från Microsoft som drivs av de senaste OpenAI-modellerna, GPT-4 och DALL·E 3. Dessa avancerade AI-teknologier ger snabba, komplexa och precisa svar, samt förmågan att skapa fantastiska visuella bilder från enkla textbeskrivningar."

Copilot är det enda sättet att använda OpenAI's senaste modell GPT-4 utan att betala.

Foto: Google Play Store/ Microsoft

Stark kritik mot Google – efter fejkade videon: "Så oärligt"

Tidigare modellen – Bing Chat

Copilot har varit tillgängligt på webben sedan en tid tillbaka. Tidigare hette det Bing Chat men i November ändrade Microsoft namn och varumärket av sin AI-bot till Copilot. Det var även möjligt att använda Bing Chat på mobilen innan Copilot lanserades. Det är i nuläget oklart om Microsoft planerar att ersätta Bing Chat med Copilot helt.

Läs mer: AI har gått på jullov – enligt nya teorin

/
/
AI
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!