ChatGPT marknad
GPT-store kommer nästa vecka. - Foto: Patrick Semansky/AP, Henrik Montgomery/TT

Så kan du tjäna pengar på AI – nya funktionen

Snart kan användare av AI-modellen ChatGPT ta del av, och tjäna pengar på AI-appar. Nästa vecka lanseras OpenAI:s GPT-store.


OpenAI, företaget bakom den virala AI-chatboten ChatGPT, har bekräftat i ett mail att deras marknadsplats för så kallade GPT:s lanseras nästa vecka, rapporterar TechCrunch.

Sjuka priset – tv:n säljs för miljonbelopp: "Köpte 7 stycken"

Lovades i november

I november förra året höll OpenAI i sin första "DevDay", en konferens där de visade upp flera nya uppdateringar till ChatGPT. Bland annat möjligheten för användare att skapa egna GPT:s. 

GPT:s är mer specialiserade varianter av ChatGPT, med mer specifika instruktioner och mål. Funktionen är endast tillgänglig för ChatGPT Plus medlemmar i nuläget.

Microsoft lanserar AI för mobilen – det kan den göra

Försenat på grund av VD-dramat

Med denna uppdatering lovades också en marknadsplats, likt App Store på Iphone, kallad GPT-Store. GPT-store skulle göra det möjligt för användare att tjäna pengar baserat på hur många som använder deras GPT. 

Lanseringen av funktionen försenades dock i december. Sannolikt berodde förseningen på grund av VD-dramat på OpenAI, där Sam Altman fick sparken av styrelsen och senare blev återinsatt.

AI blir nytt ämne i skolan – här är utbildningarna som berörs

Saknats en plattform

Sedan de lanserades i november har användare kunnat dela sina GPT:s via länkar, men det har saknats en centraliserad plattform för att upptäcka och ta del av andras GPT:s.

Det är i nuläget oklart om det finns någon metod för hur användare ska få betalt för sina GPT:s. OpenAI har tidigare sagt att de planerar ett sätt att betala skapare baserat på hur mycket deras GPT:s används. En talesperson från OpenAI bekräftar för TechCrunch att mer information kommer nästa vecka.

Läs mer: Därför kan lösenord försvinna – redan i år

/
AI
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!