Wi-Fi 7
Nya Wi-Fi 7 har börjat certifieras. - Foto: Unsplash

Nya Wi-Fi-teknologin certifieras: "Banbrytande"

Wi-Fi 7 har börjat certifieringsprocessen. Tekniken lovar högre hastighet, bättre effektivitet och ökad tillförlitlighet.


Wi-Fi Alliance har påbörjat certifieringen av produkter som använder Wi-Fi 7, en ny generation av Wi-Fi som lovar revolutionerande förbättringar inom trådlös teknik. Med avancerade funktioner anpassade för dagens och morgondagens digitala behov, står Wi-Fi 7 redo att förändra hur vi upplever trådlöst internet.

Vad är Wi-Fi 7?

Wi-Fi 7 representerar det senaste och mest avancerade steget inom Wi-Fi-teknologin. Detta lovar att revolutionera trådlös uppkoppling med en hastighet på upp till 30 Gbps, minskad latens och ökad kapacitet jämfört med Wi-Fi 6.

Enligt The Verge har det redan kommit ut produkter som använder Wi-Fi 7, men dessa har ännu inte verifierats.

Så kan du tjäna pengar på AI – nya funktionen

Påverkan på teknik och anslutning

Wi-Fi 7:s förbättrade hastighet och kapacitet gör det idealiskt för bandbreddsintensiva applikationer som 8K-streaming, virtuell verklighet och stora dataöverföringar. Den lägre latensen är bra för online-spel, videokonferenser i realtid och det växande Internet of Things (IoT)-ekosystemet, vilket ger smidiga, avbrottsfria upplevelser.

Wi-Fi 7 förväntas driva på snabb anpassning över ett brett ekosystem. Mer än 233 miljoner enheter förväntas komma ut på marknaden under 2024, med en tillväxt till 2,1 miljarder enheter till 2028. 

Microsoft lanserar AI för mobilen – det kan den göra

"Banbrytande"

Kevin Robinson, VD och president för Wi-Fi Alliance, uttrycker sitt engagemang för Wi-Fi 7 i ett pressmeddelande: 

"Introduktionen av Wi-Fi CERTIFIED 7 markerar framväxten av den senaste generationen av Wi-Fi och kommer att vara en katalysator för massadoption av Wi-Fi 7. Denna certifiering understryker vårt outtröttliga engagemang för att leverera banbrytande teknik som omdefinierar hur användare upplever Wi-Fi, med snabbare hastigheter, förbättrad effektivitet och ökad tillförlitlighet som utvidgar horisonterna för vad som är möjligt genom Wi-Fi".

Därför kan lösenord försvinna – redan i år

Framtiden för Wi-Fi 7

När Wi-Fi 7 blir allmänt antaget kommer det att revolutionera webbaserade teknologier, enligt Broadbandnow. Den överlägsna hastigheten, lägre latensen och ökade kapaciteten ska avsevärt förbättra VR- och AR-upplevelser, möjliggöra sömlös 8K-videoströmning och förbättra molnbaserat TV-spelande. 

Tekniken kommer också att stödja det expanderande IoT-ekosystemet, främja telemedicin, optimera smarta transportlösningar och underlätta storskalig evenemangskommunikation.

Informationen och texten i artikeln är framtagen med hjälp av AI-verktyg. Den är därefter bearbetad och faktagranskad av Nyheter24.

Läs mer: Känd spelutvecklare hackad – krävdes på 20 miljoner kronor

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!