Netflix har bekräftat att de inte bygger en app för Apple:s nya storsatsning.
Netflix har bekräftat att de inte bygger en app för Apple:s nya storsatsning. - Foto: Unsplash

Netflix nobbar Apple – trots konkurrenternas stöd

Apple Vision Pro lanserar i USA den andra februari. Nu har Netflix bekräftat att produkten kommer sakna en dedikerad Netflix-app.


Lanseringen av Apple:s mycket efterlängtade VR-headsetet Apple Vision Pro närmar sig. Netflix har nu beslutat att inte släppa en app till produkten. Flera andra streaming-tjänster har valt att skapa appar inför lanseringen. 

Styr telefonen med tungan – nya prototypen

Flera streaming-tjänster är med

Vision Pro lanseras med 150 3D filmer, en ny typ av immersiva serier och filmer, samt streaming-tjänster som Disney+, Prime Video, Discovery+ och Max. Trots det har Netflix valt att inte bygga en dedikerad app till produkten. 

"Våra medlemmar kommer att kunna njuta av Netflix i webbläsaren på Vision Pro, liknande hur våra medlemmar kan njuta av Netflix på Mac-datorer.", skriver en talesperson för Netflix till TechCrunch.

Så många svenska jobb kan ersättas helt av AI

YouTube följer Netflix exempel

Precis som Netflix så har Youtube valt att inte skapa en app för Vision Pro utan användare hänvisas till webbläsaren bekräftar Jessica Gibby, talesperson för YouTube, för The Verge

En källa berättar för Bloomberg att Spotify inte heller planerar att släppa en app till headsetet heller, vilket kan tvinga användare att använda webbläsaren även där. Spotifys talesperson Grey Munford uttrycker för The Verge att företaget inte kan bekräfta Bloombergs rapportering.

3 saker du måste kunna om AI – som kan ge dig jobb

Saknas stöd

Enligt en undersökning av MacStories kommer stöd för flera av de mest populära apparna på App Store att saknas på Apple Vision Pro vid lanseringen. Headsetet är än så länge endast tillgängligt för köp i USA.

Läs mer: Så känner du igen fejkade AI-bilder – tecknen många missar

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!