Snapchat satsar på nya grejer!
1 av 3
Snapchat satsar på nya grejer! - Foto: Snapchat / TT
Snap-tv!
2 av 3
Snap-tv! - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Är ni redo?
3 av 3
Är ni redo? - Foto: VILHELM STOKSTAD / Vilhelm Stokstad/TT

Här är Snapchats nya satsning – ska utmana Netflix

Kommer Snapchat att ta över världen snart? Chansen är stor med tanke på deras tv-planer.


Snapchat är bevisligen ett av de populäraste sociala medierna såväl i Sverige som utomlands. Bland tolv till 15-åriga flickor använder hela tre av fyra Snapchat dagligen. Om man går upp lite i åldersgrupperna så använder 46 procent av alla mellan 16 och 25 det dagligen och 64 procent använder det någon gång.

TT

Nu tar företaget bakom den legendariska appen ett steg framåt och kallar sig numer för ett "kameraföretag" då det snart lanseras Snap-kameraglasögon – och den stora nyheten att de kommer göra en satsning för att utmana tv-apparaten.

Företaget bakom appen, Snap, vill satsa på renodlade tv-program inom att från nyhetssändningar till reality shows. Redan nu finns det jobb lediga där producenter och utvecklare får söka tjänster för att ta fram program och idéer till tv-satsningen, skriver Business Insider.

De vill dessutom bli den största källan för unga att hämta nyheter. Men kalaset kommer att ta tid då satsningen bara genomgått några mindre lyckade projekt. Men frågan är om användarna skulle föredra Snapchat framför framtida konkurrenter som Netflix och Youtube.

Redan nu finns nyhetsförmedlare som Buzzfeed och CNN i Discover-sektionen. Den möttes inte av jättemycket kärlek i början, men över tiden har folk börjat intressera sig mer för funktionen.

Nu vill företaget satsa på fler egenproducerade program och utöka antalet nyhetsförmedlare i appen. Allt för att bli den största tv-förmedlaren för unga.

TT

Läs också om varför du inte ska dela den virala Snapchat-bilden – eller om varför du inte ska använda Snapchat om du vill göra lumpen.

Ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kolla på Snapchat-producerad tv?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.