18 år gammal blev Lochlan den yngsta någonsin att själv åka jorden runt i ett enmotorigt flygplan.
1 av 2
18 år gammal blev Lochlan den yngsta någonsin att själv åka jorden runt i ett enmotorigt flygplan. - Foto: WTW / Instagram
18 år bara!!
2 av 2
18 år bara!! - Foto: WTW Facebook

Han är bara 18 år – har redan slagit ett högtflygande rekord

Det är bevisligen inte alla 18-åringar som flugit jorden runt helt ensamma.


De flesta tonåringar har högt flygande ambitioner, men den här 18-åringen har bokstavligen redan klarat av ett högtflygande rekord.

Lachlan Smart från Australien är som sagt 18 år gammal – och redan pilot. En väldigt produktiv sådan också. Nu i helgen satte han nämligen ett rekord på sin 45 000-kilometerresa.

Rekordet? Ja, han blev den yngsta personen att navigera sig jorden runt i ett enmotorigt flygplan. Han var ute och reste i 54 dagar och landade på Queensland's Maroochydore Airport på söndagsmorgonen, skriver Brisbane Times.


Därmed blev han alltså den yngsta som gjord den bedriften då han slog amerikanska Matt Guthmiller som var 19 när han gjorde samma sak 2014.

Till australienska ABC News säger 18-åringen att "jag har ett adrenalinpåslag och är väldigt exalterad över att ha landat där allt började för åtta veckor sen – och jag har äntligen avslutat den här resan.

Under resans gång stötte Lachlan på farliga stormar, särskilt över Stilla havet. Han fick också vänta med att flyga efter att en orkan slagit till mot Kalifornien och Hawaii.

18-årige piloten stannade till vid 24 platser och 15 länder under resans gång. Och nu uppmanar han andra unga personer att satsa på sina drömmar.

– Var inte rädd att drömma stort och när du har ett mål – ge järnet, säger Lachlan till ABC News.

Nu får 18-åringen äntligen vila lite hemma medan vi andra utvärderar vad vi gör med våra liv.

Läs också om 17-åringen som lever sina (mar)drömmar via sina sminkkunskaper – eller om sexåriga Cailee som får hjälp att leva sina drömmar – för att hon snart kommer förlora sin syn.

Om du ska ut och resa är det givet att ta snygga bilder – kanske med en proffsig kamera? Den hittar du här.

Detta är en redaktionell artikel, med en avslutande länk via vår partner Prisjakt.

Ung
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du flyga jorden runt?
Tack för din röst!