Vilka sexställningar föredrar tjejer? Nyheter24 frågade 945 tjejer!
Vilka sexställningar föredrar tjejer? Nyheter24 frågade 945 tjejer! - Foto: Pexels

945 tjejer avslöjar: "De här sexställningarna får oss att komma"

Bland hundratals sexställningar finns det bara några få som får tjejer att komma. För Nyheter24 avslöjar 945 tjejer vilka sexställningar som ofta ger dem orgasm.


Sex är inte bara hett och skönt – det kan vara väldigt roligt också. Att testa sig fram med sin partner om vad som fungerar och prova på ett tiotal sexställningar är roande – och kan ge en rejäl aha-upplevelse.

Men vilka sexställningar njuter tjejer egentligen av – och vilken ger dem orgasm?

Bästa sexställningarna? Tjejerna berättar!

Sexställningar kan ha en stor, ibland avgörande, betydelse för en tjejs chans att komma under ett samlag. Det finns många ställningar som funkar, och det är för det första väldigt individuellt vad man föredrar. Vissa ställningar får en att slappna av bättre, vissa stimulerar klitoris mer än andra – och en del ställningar är perfekta för den som vill hjälpa till med handen under tiden.

Nyheter24 ställde frågan till hundratals tjejer för att ta reda på vilken ställning de gillar mest. Totalt deltog 945 tjejer i undersökningen.

Läs också: Här kan du se vår orgasmskola med sexologen Linn Heed

Sexställningarna tjejerna tycker man måste testa:

1. Doggy

Den vinnande sexställningen visade sig vara “doggy” eller sex bakifrån – hela 45 procent av tjejerna berättade att de nådde orgasm på det sättet. 

2. Rida – framifrån

En annan stark vinnare var även att rida. 30 procent av tjejerna berättade att det var det bästa sättet för de att komma på.

“Rida är den bästa ställningen, framför allt för att man känner g-punkten.” Berättar en av tjejerna i undersökningen.

Rida verkar gå hem hos många tjejer, som upplever att de har bättre kontroll över stimulansen av klitoris då. En tjej berättar att hon förut inte kunde få orgasm utan vibrator eller klitorisstimulans. Allt förändrades när hon träffade sin kille.

"Jag kom fem gånger när jag red honom utan vibrator första gången. Jag började gråta helt plötsligt efteråt för alla känslor vällde över."

3. Rida – "bakifrån"

“Jag är hela tiden nära att komma när jag rider med ryggen emot, men lyckas aldrig. Men så fort han nuddar klitian kommer jag på en millisekund när vi har sex.”

4. 69:an

Den väldigt omtalade oralexpositionen 69:an är en position många verkar ha testat, men få kommer av. Enbart 4 procent uppgav att positionen gav dem orgasm.

“Jag älskar alla slags ställningar men måste säga att 69:an är min favorit, jag är väldigt kinky” berättar en tjej.

Men de flesta tjejer uppgav istället att de fann den obehaglig.

En berättar:

"Orka 69:an... det var något som alla var så jävla sugna på när man var tonåring, typ som om det var extra spännande eller något."

En annan skriver:

"Jag har svårt att slappna av när vi kör 69:an. Jag tänker bara 'hoppas fan han blundar och inte ligger och kollar på mitt rövhål just nu.'"

5. What about missionären, då?

Förvånande nog var det inte alls så många som kom av klassikern “missionären” – bara 15 procent av deltagarna. 

"Jag älskar när jag ligger på rygg och har benen på killens axlar."

6. Skeda
Att skeda var en blygsam favorit som tjejerna i undersökningen inte höll av särskilt högt. 

7. Saxa/tribbing
Att saxa eller "tribbing" var inte heller några starka favoriter. Endast 4 respektive 2 procent angav att de kunde komma av det.

Hur många sexställningar finns det egentligen?

Det finns hur många som helst! Kanske har du själv en egen favorit som inte står med här? Några ställningar som tjejerna inte föredrog i vår undersökning var bland annat stående och den "spanska stolen". Det är bra att komma ihåg att de sexställningar du föredrar förmodligen har många olika orsaker till varför just du gillar den. Det kan vara att du helt enkelt tycker att ställningen är het och att du går igång på den. Andra ställningar är mer "fysiskt praktiska" – och några andra sexställningar kanske du gör för den andra personens skull mest!

Majoriteten av kvinnor har svårt att få orgasm utan klitorisstimulans. Kolla in de här 8 sakerna som tjejer både njuter och får orgasm av. Kolla även in de sexställningar som är mäns absoluta favoriter här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått orgasm genom någon av ställningarna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.