Lördag 26 Nov
Stockholm

Svårt att få orgasm? Lär dig komma med sexologens tips

Det behöver inte vara svårt att få orgasm.
Det behöver inte vara svårt att få orgasm. Foto: Montage. Pexels / TT / Fredrik Sandberg

Har du svårt att få orgasm? Det finns flera vägar att komma på. Linn Heed har några handfasta knep till maximal sexuell njutning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Texten innehåller annonslänkar.

Sex, orgasm och närhet – finns det något bättre? För många är svaret inte så enkelt. Att ha svårt att få orgasm kan göra att man inte får ut det bästa av sexuellt umgänge. Det kan också göra att man drar sig för sex och att inte njuta till fullo av sex. Som tur är finns det faktiskt några bra tips för dig som har svårt att komma – och Linn Heed, sexolog och psykolog, hjälper dig på traven!

Tillsammans med Linn Heed och Coursio kan vi på Nyheter24 presentera onlinekursen: "Så ökar du din sexlust" där du får lära dig hur du ska maximera din orgasm.

Alla orgasmer är bra orgasmer – men ibland kan det vara svårt att uppnå klimax. Därför finns det några olika knep som kan hjälpa dig!

3 tips för att få orgasm

För det första finns det många anledningar till att du har svårt att få orgasm. Det kan dels bero på medicinering, som till exempel antidepressiva. Andra anledningar till att du har svårt att komma är att du helt enkelt inte kan slappna av ordentligt. För att komma i bättre kontakt med ditt "erotiska" jag behöver du ta itu med ditt förhållande till sex. Att få orgasm handlar till stor del om att ge sig hän till njutningen. 

Här är Linn Heeds "hands on"-knep till att få orgasm lättare.

1. Sov ordentligt

Vi vet att sömnbrist kan skada ens sexuella njutning, och därför är det viktigt att se över sina levnadsvanor. Kan det vara så att du lider av sömnbrist? Försök att se till att vara utsövd nästa gång du ska ha det mysigt med din partner. Underskatta inte sömnbristens negativa inverkan på lust och orgasmförmåga.

2. Satsa på förspelet

En orgasm är en fysisk reaktion på sexuell njutning. Det kan vara lätt att glömma att det faktiskt är något som triggas fysiologiskt i kroppen, så ibland behöver kroppen hjälp för att ladda för orgasmen ordentligt. Försök att ha ett riktigt skönt förspel. Allt som bygger upp spänningen och öppnar upp sinnena för sex är välkommet.

3. Testa att titta in i ögonen på din partner

Det är många som underskattar intimitetens roll i en orgasm. Om orgasm är att till att börja med kunna hänge sig och slappna av kan det därför vara ett hett tips att få ögonkontakt med sin partner. Många upplever det som intensitetshöjande och som en extra skön trigger! Känner du dig blyg inför det kan du testa att säga att du närmar dig istället. 

Linn Heed har fler tips för att maximera sin sexuella njutning – och det lär du dig i kursen "Så ökar du din sexlust". Den kostar endast 349 kronor och du köper den via vår samarbetspartner Coursio. Här köper du kursen!

Vem är Linn Heed?

Linn Heed är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut och utbildad sexolog. 

I 25 år har hon arbetat med behandling, stöd- och rådgivning till ungdomar, vuxna, par och familjer. 

Kanske har du även sett henne i programmet "Gift vid första ögonkastet" där hon är en av experterna? Eller på Aftonbladet där hon delat med sig av sin kunskap i mer än 15 år? 

Linn Heed kan hjälpa dig med sexlivet. Bildkälla: Linn Heed/Coursio

Nu vänder sig Linn Heed direkt mot dig som vill maxa din sexuella njutning och förstå din egna kropp bättre.

För endast 349 kronor får du tillgång till onlinekursen "Så ökar du din sexlust". Där får du utföra uppgifter som guidar dig till ett bättre sexliv – allt i bekvämligheten av ditt egna hem. 

I kursen lär du dig bland annat

  • Hur du kan förändra ditt sexliv bara med tanken 
  • Fem olika vägar till orgasm och njutning 
  • Handfast orgasmskola 
  • Verktyg för att bygga bättre relationer 

Kursen är intressant för alla som vill utveckla sitt sexliv, bli bättre på att kommunicera och helt enkelt gillar att lära sig nya saker.

Livet är för kort för att inte njuta till fullo – köp kursen här för endast 349 kronor!

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.