Labradoren Lady sköts med 100 skott – överlevde

En eller flera okända gärningsmän roade sig med att avlossa 100 skott på labradoren Lady med ett luftgevär. Hunden klarade sig dock mirakulöst undan allvarligare skador och har nu hittat ett nytt hem.


Lever med kulorna i kroppen

Lady kommer antagligen att få leva med kulorna i kroppen i resten av sitt liv.

Men eftersom att de är tillverkade av mässing är det inte farligt för henne.

Så länge hon inte får några infektioner kommer hon att kunna leva ett fullt liv ändå.

LINCOLN COUNTY. Den ettåriga labradoren Lady hittades vandrandes på gatorna i amerikanska Waldoboro för ett par veckor sedan. Nu sprids hennes hemska historia runt om i världen.

Det visade sig nämligen att labradoren hade plågats av någon eller några som roat sig med att skjuta henne mellan 80 och 100 gånger med ett luftgevär.

– Det sitter massvis med skott överallt, säger veterinären Dean Domeyer till WCVB.

"En hund med tur"

Doemeyer säger även att Lady trots alla skott förefaller vara frisk och dessutom glad och vänlig. Lady togs om hand av Lincoln County Animal Shelter innan man lyckades hitta en ny husse till henne.

– Hon är en hund med tur. Jag menar, hon har klarat sig utan skador på ögonen och de inre organen så hon kommer att ha ett underbart liv. Hon har en massa tur, och det har jag också, säger hennes nya ägare Peter Blanton till WCVB och fortsätter:

– Jag har bara haft henne i en dag men hon följer mig redan som min egen skugga. Hon vill bara bli älskad, och vi älskar henne.

Polisen i Waldboro samarbetar nu med djursäkerhetsorganisationer för att kunna utreda djurplågeriet, skriver WCVB.

/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!