Här är amerikanska polisens nya uppfinning för att stoppa biltjuvar

Med den här kommer tjuven inte ha en chans att köra vidare.


Ibland är det de enklaste idéerna som är de smartaste. Just den här kommer förmodligen polisen uppskatta extra mycket.

Att få stopp på en biltjuv är svårt, det måste ske på ett säkert sätt så varken tjuv eller andra bilister kommer till skada. Vi minns ju alla hur svårt polisen hade att få stopp på Johan som snodde en polisbil och sände allt på Facebook.

Nu har företaget Grappler i USA tagit fram en riktigt smart lösning för att få stopp på biltjuvar på ett enkelt pock säkert sätt.

Polisen ”skjuter” helt enkelt ut ett kraftigt band mot tjuvens bil, bandet trasslar in sig i bakdäcket och får hjulet att sluta snurra. Bilen bromsar in och polisen kan gripa tjuven efter biljakten.

Genialt i all sin enkelhet!

Om det här blir verklighet för poliserna runt om i världen återstår att se, Grappler försöker nu övertyga alla om att deras uppfinning är väldigt smart.

När polisen sen tagit fast biltjuven så gäller det att konstaplarna kör ordentligt på vägen till finkan. Annars kan det hända som i Jonesboro norr om Memphis tidigare i år. Poliserna där körde ner i diket och tjuven lyckades smita ut genom den trasiga bakrutan på bilen. Opps!

USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

1 timme sedan
En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.