Allt färre kunder beställer pommes frites på McDonald's.
Allt färre kunder beställer pommes frites på McDonald's. - Foto: Stella Pictures och Fredrik Persson/TT

Därför har kunder slutat beställa pommes frites på McDonald’s

McDonald's erbjuder en rad olika "meals" på sin meny och inte sällan är pommes frites standardtillbehöret i dessa. Men nu väljer allt fler kunder att avstå från pommes fritesen, rapporterar Business Insider.


För många människor är McDonald's starkt förknippat med deras så kallade "meals" där man, utöver exempelvis en hamburgare eller nuggets, också får dryck och tillbehör.

Inte sällan är tillbehöret ifråga pommes frites, men nu visar det sig att allt fler kunder runt om i världen väljer bort den klassiska beställningen.

McDonalds-personalens bästa tips: Så undviker du mjuka pommes frites

McDonald's vd: "Kunderna är mer medvetna"

Enligt Chris Kempczinski, som sedan 2019 är vd för McDonald's Corporation, är det inflationen som ligger bakom den globala trenden att skippa pommes frites.

– Kunderna är definitivt mer medvetna om hur de spenderar sina pengar, uppgav företagsledaren för investerare under tisdagen, enligt Business Insider

Kempczinski pekar ut den ekomiska marknaden i Europa som "mer utmanande" än den i USA och poängterar samtidigt att McDonald's försäljning överlag ser bättre ut nu jämfört med hösten 2022.

Läs alla våra artiklar om McDonald's här.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!