Hawaii brukar vara synonymt med paradisstränder och klarblått vatten. Det har förändrats på den näst största ön Maui.
Hawaii brukar vara synonymt med paradisstränder och klarblått vatten. Det har förändrats på den näst största ön Maui. - Foto: Marco Garcia & Matthew Thayer

Före- och efterbilder visar skogsbrändernas förödelse på Hawaii

Skogsbränderna som härjar på Maui, Hawaiis näst största ö, har kostat flera människor livet. Nu visar nya bilder den enorma förödelse som infernot lämnat efter sig där tusentals tvingats fly hus och hem.


Bränderna som brutit ut i staden Lahaina, som ligger på Hawaiis näst största ö Maui, visar resultatet som skogsbränderna lämnat efter sig. Mängder av liv har tagits och enligt de senaste uppgifterna ska dödssiffran ha stigit till minst 53 personer i vad som är den dödligaste branden i USA på flera år. Varje dag fortsätter dödssiffran stiga ytterligare.  

På flera sociala medie-plattformar sprids även filmer som visar förödelsen där människor flyr för sina liv, något Nyheter24 tidigare skrivit om.

Den amerikanska militären har satt igång med en räddningsaktion då bränderna ännu inte är under kontroll. Mängder av turister sitter för närvarande strandsatta på flygplatser då luftrummet är avstängt.

Bilderna visar förödelsen på Hawaii

Nu har nya bilder publicerats som visar förödelsen på ön. Bilar står parkerade på gatorna, totalt utbrända, hus och byggnader likaså. Satellitbilder visar även hur branden format ön till ett rykande inferno där före- och efterbilder visar vad som lämnats kvar.

Bilar har övergivits i branden och blivit helt utbrända. Foto: Tiffany Kidder Winn

Flera hem har brunnit ned till grunden. Hela samhällen har totalförstörts i en av de dödligaste bränderna i USA på många år.

Foto: Rick Bowmer

Tusentals invånare och turister har tvingats lämna sina hem och fly undan bränderna.

Foto: Ty O'Neil

Flera experter har uttalat sig och sagt att bränderna med största sannolikhet kommer omvandla den annars så vackra paradisön till ett oönskat landskap som påskyndar erosion, bidrar till kontaminering i vattendrag som försämrar det marina livet, som är så viktigt för Hawaiis öar.

Ruiner i Lahaina. Foto: Tiffany Kidder Winn
Bild till vänster visar satellitbilder över Maui innan branden bröt ut. Bild till höger visar förödelsen efter. Foto: TT

Bild till vänster visar satellitbilder över Maui innan branden bröt ut. Bild till höger visar förödelsen efter. Foto: TT


/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!