Ett flygplan fick vända då man trodde att det fanns en bomb ombord.
Ett flygplan fick vända då man trodde att det fanns en bomb ombord. - Foto: Jonas Ekströmer/TT & Stella Pictures

Blöja tvingade flygplan att nödlanda: "Aktiverade specialstyrkan"

Ett flygplan som flög​ mellan Panama City och Tampa, Florida, blev tvungen att nödlanda. Anledningen var att man misstänkte att det fanns en bomb ombord, men föremålet visade sig i själva verket vara något helt annat.


Ett flygplan som flög mellan Panama City och Tampa, Florida, fick en oväntad vändning när planet plötsligt vände och nödlandade i Panama igen. Anledningen? Någon hade uppfattat att det fanns en bomb ombord.

Så mycket pengar kan du få tillbaka – om det regnat på semestern

Misstänkte bomb ombord

De 144 passagerarna ombord på flighten fick sig nog ett gott skratt efter den jobbiga upplevelsen. Det handlade nämligen aldrig om någon bomb ombord, utan något betydligt mer intimt. Det visade sig nämligen att en av de vuxna passagerarna burit blöja, något som uppfattades av personalen som något helt annat, något Insider var först med att rapportera.

Panamas nationella polis gick senare ut på sociala medie-plattformen X, tidigare Twitter, och beskrev vad som inträffat. 

"Efter en varning om ett främmande föremål på ett flygbolag, aktiverade specialstyrkans enheter ett nödprotokoll och när det verifierades visade det sig vara en engångsblöja för vuxna". 

Det handlade alltså inte om någon bomb utan en vuxenblöja som hittats på toaletten och som uppfattades som främmande. Av säkerhetsskäl vidtog man därför åtgärderna och nödlandade för att låta polisen och landets bombenhet undersöka planet och blöjan. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!