Nu erbjuds ekonomisk ersättning vid dåligt väder på semestern.
Nu erbjuds ekonomisk ersättning vid dåligt väder på semestern. - Foto: TUI & Stina Stjernkvist/TT & TUI

Så mycket pengar kan du få tillbaka – om det regnat på semestern

För de som vill resa utomlands och helst ligga och sola hela dagarna kan ett orosmoment vara att vädret ska bli dåligt. Nu har TUI infört ekonomisk kompensation vid dåligt väder – men exakt vad är det som gäller?


Nu behöver du inte oroa dig för dåligt väder på din semester – i samarbete med företaget Sensible Weather inför nu TUI vädergaranti på sina resor. Vid en viss mängd nederbörd kan resenären få ekonomisk kompensation. 

För att få ekonomisk ersättning bör nederbörden vara på minst 1,5 millimeter per timme i minst två timmar, skriver Dian Martinez Valencia, kommunikationsansvarig för TUI i Sverige.

Ersättning samma dag

– Ersättningen betalas ut samma dag vilket ger resenärerna möjlighet att sysselsätta sig med väderoberoende aktiviteter, till exempel ett museibesök eller en shoppingrunda, säger Tommy Serban som är kommersiell direktör på TUI i Norden i ett pressmeddelande från TUI.

Ersättningens storlek beror på resan och dess kostnad. Här kan du räkna ut exakt hur mycket ersättning som du kan få om det regnar. 

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!