Arkivbilder.
Arkivbilder. - Foto: Christine Olsson/TT/Stella Pictures

Man fick sparken från McDonald's – blev arg och krossade skärmar för 200 000 kronor

En man i 30-årsåldern fick sparken från McDonald's. Mannen blev arg och ansåg att han inte fått det han hade rätt till och vandaliserade restaurangen.


En man i 30-årsåldern hade fått en praktikplats på McDonald's och jobbat där i två eller tre veckor, innan han fick sparken.

Mannen var ogillad av kollega

Mannen hävdade vid huvudförhandlingen, som skrivits ner i domen som Nyheter24 tagit del av, att det fanns en kollega på restaurangen som tyckt illa om honom redan från början, vilket gjorde att chefen sade upp mannen. 

Mannen i 30-årsåldern ska då ha sagt att han ville ha det han hade rätt till, alltså sin lön. Stämningen ska ha blivit hotfull och chefen hotade med att tillkalla polis.

Mannen slog sönder McDonald's restaurangen

Någon gång mellan den 10 juni 2022 och den 11 juni 2022 återvände mannen till sitt gamla jobb, för att “få det han hade rätt till”.  Mannen sade till personalen som jobbade i restaurangen att han inte skulle göra dem illa.

De fick två timmar på sig att kontakta chefen, så att han kunde få det som han hade rätt till. Eftersom mannen inte fick det som han hävdade att han hade rätt till, tog han en stol och slog sönder skärmarna där man beställer mat.

Var påverkad vid händelsen

Han var påverkad av alkohol vid tillfället och kan även ha varit påverkad av narkotika, enligt domen. Han använde droger varje dag och hade druckit en halv liter Absolut vodka, omkring en och en halv timme tidigare, står det i domen. Mannen skadade och förstörde egendom inne på restaurangen för cirka 200 000 kronor.

Den 10 september 2023 dömdes mannen för bland annat grov skadegörelse vid Lunds tingsrätt. Mannen erkänner gärningen och påföljden blev fyra månaders fängelse.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!