Israel uppger att man till stor del har avslutat operationen i norra Gaza och nu fokuserar på områdets centrala del samt staden Khan Yunis. Arkivbild.
Israel uppger att man till stor del har avslutat operationen i norra Gaza och nu fokuserar på områdets centrala del samt staden Khan Yunis. Arkivbild. - Foto: Mohammed Dahman/AP/TT

Människor flyr från centralt sjukhus i Gaza

Läkare, patienter och flyktingar flyr från al-Aqsa-sjukhuset i staden Deir al-Balah i centrala Gaza i takt med att striderna mellan israeliska styrkor och Hamas-milis rycker allt närmare, uppger vittnen.


Läkare utan gränser och andra hjälporganisationer har under de senaste dagarna lämnat sjukhuset, vilket har lett till att även många av de människor som sökt skydd där nu lämnar platsen.

Samtidigt uppger Israel säger att man till stor del har avslutat operationen i norra Gaza och nu fokuserar på områdets centrala del samt staden Khan Yunis.

På måndagen anländer också USA:s utrikesminister Antony Blinken till Israel, där han väntas hålla svåra samtal med landets ledning om fortsättningen på Gazakriget.

Besöket ingår i en rundresa i Mellanöstern där Blinken tidigare varit i bland annat Qatar, som försöker medla mellan Israel och palestinska Hamas. Där sade den amerikanske utrikesministern att kriget riskerar att "metastasera" till en ännu större konflikt i hela regionen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!