Nordkorea uppges ha avfyrat flera robotar, enligt Sydkoreas militär. På fotot syns en tidigare avfyrning på en tv-skärm i Sydkoreas huvudstad Seoul. Arkivbild.
Nordkorea uppges ha avfyrat flera robotar, enligt Sydkoreas militär. På fotot syns en tidigare avfyrning på en tv-skärm i Sydkoreas huvudstad Seoul. Arkivbild. - Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Ny robotuppskjutning från Nordkorea

Nordkorea avfyrade på onsdagen flera kryssningsrobotar ut i havet för femte gången sedan januari, uppger Sydkoreas militär.


Sydkorea och USA:s militär analyserar nu tillsammans uppskjutningarna som upptäcktes till havs nordost om kuststaden Wonsan.

Den sydkoreanska militären uppgav inte det exakta antalet robotar som avfyrats eller hur långt de flugit. Det är inte heller känt än om robotarna avfyrades från land eller till havs.

"Vår militär har ökat övervakningen och beredskapen och arbetar tätt tillsammans med våra amerikanska partner för att upptäcka tecken på ytterligare aktivitet från Nordkorea", sade militären i ett uttalande.

Till skillnad från sina ballistiska motsvarigheter är tester av kryssningsrobotar inte förbjudna enligt de rådande FN-sanktionerna mot Pyongyang.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!