Brittiska politiker har drabbats av en bluff via bland annat dejtingappen Grindr och meddelandetjänsten Whatsapp.
Brittiska politiker har drabbats av en bluff via bland annat dejtingappen Grindr och meddelandetjänsten Whatsapp. - Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

Brittiska politiker offer för dejtingapp-bluff

Den brittiske parlamentsledamoten William Wragg har avslöjat kollegors privata telefonnummer på uppmaning av en person som haft tillgång till "intima" bilder som han skickat via dejtingappen Grindr.


William Wragg, som leder det brittiska parlamentets konstitutionsutskott, uppger själv att mannen som han skickade sina kollegors nummer till har haft tillgång till "komprometterande saker" om honom.

— Jag började chatta med en kille på en app och vi utbytte bilder. Tanken var att vi skulle ses för en drink, men det gjorde vi inte. Sedan började han fråga efter folks nummer. Jag var orolig eftersom han hade saker på mig, säger han till tidningen The Times.

Bluffen beskrivs som en typ av riktad cyberattack, där bedragare försöker komma åt privat eller känslig information.

Avslöjandet har kommit efter flera dagar av spekulationer efter en artikel i Politico om att flera nuvarande och tidigare parlamentariker kontaktats av ett okänt nummer på Whatsapp.

Enligt uppgifterna har vissa av ledamöterna fått nakenbilder skickade till sig och minst två ska ha svarat med att skicka bilder på sig själva.

Händelsen utreds av polisen.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!