1 av 2
- Foto: Abdel Magid Al Fergany/AP/Scanpix
Här talar han på ett möte för den Afrikanska unionen 2006 i Sudan.
2 av 2
Här talar han på ett möte för den Afrikanska unionen 2006 i Sudan. - Foto: Sayyid Azim/AP/Scanpix

Nytt märkligt tal från Khaddafi

Ringde in till den statliga tevekanalen.


TRIPOLI. I upprorets Libyen talade Muammar Khaddafi på torsdagen återigen till folket via den statliga tevekanalen. Och det är tydligt att han inte tänker ge upp.

I talet konstaterade Khaddafi återigen att de som protesterar är "ungdomar" som är höga på knark. Knark som Khaddafi påstår är kopplat till al-Qaida, som han menar försöker förstöra Libyen. Han pekar också ut Usama bin Ladin som direkt ansvarig och frågar sig om det är bin Ladin folket vill ha som ledare.

Han uppmanade också de vuxna att ta tag i sina barns revolt.

"De har maskingevär och när de blir höga skjuter de" sa Khaddafi.

Han jämför också i talet sig själv med den engelska drottningen och säger att han är en symbol för landet snarare än en praktisk politiker.

I vad som nästan låter som en muta förklarar han också att Libyens folk ska kunna få räntefria lån så att de kan köpa nya hus om upproret upphör.

Vad gäller alla döda, som påstås vara tusentals, beklagar Khaddafi bara fyra dödsfall. Det är regeringens säkerhetsstyrkors fyra döda han säger att han sörjer. Han säger att bin Ladin är ansvarig för deras död.

Att Khaddafi uppträdde via telefon i stället för som planerat direkt i teve ses som ett tecken på att han är pressad och har långt ifrån så mycket kontroll över läget som han vill ge sken av.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!