... en pedofildömd 61-årig svensk i Thailand.
1 av 2
... en pedofildömd 61-årig svensk i Thailand. - Foto: SAKCHAI LALIT/AP/Scanpix
2 av 2
- Foto: Anders Wiklund/FLT-PICA

Efterlystprofil hjälper pedofil

En 61-årig svensk är dömd för pedofilbrott i Thailand och riskerar en ny barnsexdom. Men nu får han hjälp av gamla polischefen och Leif GW Perssons ersättare i programmet Efterlyst - Tommy Lindström.


Det här är Tommy Lindström

Tommy Lindström var tidigare chef för rikskriminalpolisen och blev känd i media bland annat tack vare sin inblandning i Palmemordet, jakten på ekobrottslingen Joakim Posener i samband med Trustorhärvan och stölden av tavlorna från Moderna museet.

Lindström är jurist och jobbar i dag för Rättskonsulterna som tidigare framgångsrikt fått miljonären Bertil Fors friad för ett gammalt mord.

Tommy Lindström var med som polischef i datorspelet Polis 1 och är polisprofessor Leif GW Perssons ersättare i TV3-programmet Efterlyst.

PATTAYA. En 61-årig svensk mångmiljonär sitter för närvarande bakom lås och bom i Thailand där han är dömd för pedofilbrott. Och inväntar ytterligare en dom i ett barnsexmål.

Nu sätter han sitt hopp till expolischefen Tommy Lindström som åkt till Thailand för att granska bevisningen mot 61-åringen, uppger Aftonbladet.

I början av mars dömdes mannen till fyra års fängelse för att ha köpt sex av en 13-årig pojke och snart ska han ställas inför rätta igen. Nu står han åtalad för sexuellt ofredande av en 14-åring.

Själv menar 61-åringen att han är oskyldigt dömd och offer för en konspiration.

– Jag börjar inse att jag skall offras på det politiska altaret. Rikspolisstyrelsen vill ha mig som en trofé, en rikspeddo att visa upp för väljarna, skrev 61-åringen i ett öppet brev till regeringen 2009.

Nu har han i desperation tagit hjälp av tidigare rikskriminalchefen Tommy Lindström och journalisten samt juristen Trond Sefastsson som båda jobbar för byrån Rättskonsulterna.

– Vi fick en förfrågan av hans släktingar för en dryg månad sedan och har varit på plats i Thailand ett par gånger sedan dess. Det finns en hel del frågetecken i bevisningen som vi vill pröva, säger Tommy Lindström till Aftonbladet.

Bland annat ska 13-åringen ha pekat ut en annan gärningsman - en spanjor.

– Pojken menar att det var en lång, snaggad spanjor vid namn Valter som förgrep sig på honom. Det har han även vittnat om i domstol. Det har vi papper på. Men uppgiften ströks och 61-åringens namn skrevs dit i stället, säger Tommy Lindström till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!