Fick en dotter i stället för en son - dödade spädbarnet

Den tre månader gamla flickan hittades med en vrickad nacke, brännmärken från cigaretter och bitmärken. Nu åtalas pappan.


Indiska traditionen

I den indiska giftermålstraditionen flyttar maken och makan hem till mannens hem för att ta hand om dennes föräldrar ekonomiskt.

Kvinnan följer med sin nye man och lämnar sitt föräldrarhem - vilket kan vara en förklaring till att det är mer populärt med söner i Indien, menar genusforskaren Anand Krishnan.

Indisk lag förbjuder selektiv abort och ett förbud har även upprättats gällande att berätta om könet för föräldrarna efter ultraljudsundersökningar.

Många kliniker bryter däremot på denna lag, skriver CNN.

BANGALORE. 19-åriga Reshma Banu förlorade sin tre månader gamla dotter när hennes make beslutade sig för att misshandla spädbarnet till döds. Detta eftersom mannen ansett att en dotter skulle vara för dyr i längden - i stället ville han ha en son, rapporterar CNN.

– Efter min förlossning kom min man för att träffa barnet. Han sa 'Är det en flicka, varför födde du en flicka?', berättar den 19-åriga mamman och fortsätter:

– För hennes bröllop måste vi skaffa hundratusen rupees (reds. anm. ca 12 500 kr) för alla kostnader. Om du kan få den summan från din mor, då kan du behålla henne, men om du inte kan, döda henne, fortsätter Banu.

Dottern hittades med brännskador från cigaretter samt bitmärken och en vrickad nacke.

Vanligt att döda döttrarna

Mordet ägde rum i indiska Bangalore där det är vanligt att familjer föredrar pojkar framför flickor. Detta eftersom att många anser att flickorna är dyrare i längden.

– En pojke ses som en bättre investering. De föredrar pojkar, säger genusforskaren Anand Krishnan.

På grund av en minskning av födda flickor i landet är det numera olagligt för läkarna att berätta könet på fostret efter ultraljudsundersökningar.

Många kliniker struntar däremot i detta.

Flera fattiga familjer som inte haft  råd med varken ultraljud eller abort har därför rapporterats döda sina döttrar tidigare, skriver CNN.

 

Se mer här:

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!