Två konstaplar i MTA:s polisstyrka.
Två konstaplar i MTA:s polisstyrka. - Foto: Wikimedia Commons

Polis ska ha våldtagit offer efter trafikolycka

En polis hjälpte en kvinna som skadats i en trafikolycka att komma hem. Sedan ska han ha tvingat sig in i huset och våldtagit henne.


MTA-polis

I USA finns flera privata polisstyrkor, bland annat när det kommer till att ansvara för säkerheten inom kollektivtrafiken. MTA har 150 anställda poliser och 80 civila som arbetar för företaget.

BALTIMORE. En kvinna i Baltimore kördes på av en buss när hon satt i sin bil. Hon fick hjälp att komma hem av en 26-årig polis som anlitats av Maryland Transit Administration (MTA), det lokala kollektivtrafiksföretaget.

Enligt polisen ska han ha hjälpt kvinnan till hennes hus och sedan tvingat sig in hemma hos henne. Sedan våldtog han henne på en soffa i vardagsrummet, uppger Baltimore Sun.

"Bedrövade och äcklade"

Hon uppgav mannens efternamn, som hon kunde läsa från hans id-bricka. Senare pekade kvinnan ut honom genom att hon fick titta på bilder ur företagets fotoarkiv.

– Vi är bedrövade och äcklade över det misstänkta brottet där den här konstapeln brutit mot allmänhetens förtroende och skadat en människa, säger MTA-polischefen John E Gavrilis i ett uttalande.

Den anklagade polisen släpptes ur häkte efter en dag. 26-åringen har arbetat hos MTA i två år och är nu avstängd utan lön under utredningen, skriver Baltimore Sun.

Våldtog på hotellrum

För ett par veckor skrev Nyheter24 om ett liknande fall. Då skulle polisen Geoffry Graves hjälpa en kvinna efter misstankar om våld i hemmet. Det slutade med att han våldtog henne på ett hotellrum.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!